Tomatsuppe
Jeg tror at du allerede har forstått at jeg elsker supper.
Denne suppen er en av favorittsuppene til de som jobber på Los&co.
Veldig enkel og rask å lage.
For å få en deilig og vidunderlig suppe,bruker man solmodne og gode tomater.
I Italia bruker vi de kjøttfulle og saftige tomatene som kalles «san Marzano» eller «cuori di bue». Her i Norge bruker vi de fineste tomatene vi finner. Det beste er å kjøpe tomater på stilk.
Jeg pleier (og anbefaler) å kjøpe tomater minst ei uke før, fordi jeg vil ha vel modne og røde tomater.
Husk: legg aldri tomater i kjøleskapet, fordi kulde ødelegger smaken.
Jeg elsker å spise denne suppen om sommeren. Alle ingrediensene minner meg om de varme og solfylte italienske dagene… ja… hvis jeg tenker etter…..jeg savner dem.
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Koketid: 40’
Vin: Pinot grigio
Ingredienser for 4-5 personer:
- 1 kg modne tomater
- 1 løk
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 2 ss tomatpure’ (konsentrert)
- 1 ts sukker
- 5 dl ca. vann
- 7-8 blader basilikum (småhakket)
- Salt, nykvernet pepper
Slik gjør du:
Skrell og hakk løken.
Fres løken i en gryte med olivenolje, til løken blir blank og myk.
Skjær tomatene i 4 deler og la dem frese sammen med løken en stund.
Tilsett vann, grønnsaksbuljong og sett på lokk.
La alt koke i 20 minutter.
Bland med en stavmikser. Tilsett sukker og tomatpure’.
Smak til suppen med salt og pepper.
La det hele få småkoke i ca. 10 minutter.
Ha i basilikum.
Tips: kan serveres sammen med kokte egg.