Linsesuppe (Zuppa di lenticchie)
Dette er en typisk toscansk suppe.
Det finnes forskjellige versjoner av denne matretten.
I denne oppskriften bruker jeg litt bacon som gir den en ekstra smak.
Det er mange adjektiver som jeg kan finne for å beskrive denne suppen: enkel, sunn, velsmakende, proteinrik, mettende og næringsrik. Rett og slett en fantastisk suppe som du kan spise hele året.
Zuppa di lenticchie kan spises varm om vinteren og lunken om sommeren.
Diff. 2
Tilberedelse: 20’
Koketid: 40’-45’
Vin: Chianti
Ingredienser til 4 personer:
- 320 g grønne tørkede linser
- 200 g poteter
- 1 selleristang
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- 1 stor gulrot
- 2 skiver pancetta eller bacon
- 1-2 kvister frisk rosmarin
- 2 laurbærblad
- 1 l ca. grønnsakkraft, ev grønnsakbuljong
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
Til servering:
- Ekstra virgin olivenolje
- 4 ss nyrevet parmesan
Slik gjør du:
Skyll linsene godt i kaldt vann.
Skyll sellerien, skrell gulrøttene og potetene og skjær i små terninger.
Skjær pancettaen i små terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken.
Skyll rosmarinen og plukk nålene av stilken, del dem i mindre biter.
Hell olivenoljen i en kasserolle. Fres rosmarinen, løken, hvitløken og pancettaen i 7-8 minutter.
Ha i gulrøttene, sellerien og potetene, stek videre i 5 minutter.
Tilsett linsene, laurbærbladene og grønnsakkraften. Kok opp suppen og la den småkoke i ca. 30 minutter.
Ta ut en tredel av suppen og kjør den glatt med en stavmikser eller i en foodprosessor.
Ha suppen tilbake i kasserollen og smak til med salt og pepper.
La suppen stå og trekke noen minutter.
Hell suppen i tallerkener og drypp over nyrevet parmesan og noen dråper olivenolje.
Denne suppen er nydelig.
Tusen takk! 🙃