Søtpotetkrem med sprøstekt bacon (Vellutata di patate dolci)
Jeg elsker alle typer supper, kremer, minestre og vellutate. Det er kanskje fordi jeg er så glad i grønnsaker, at jeg nesten kan spise suppe hver dag. Jeg er sikker på at det er mange som er enige med meg i det.
Å lage kremer og vellutate er som å leke. Du kan alltid bruke nye grønnsakskombinasjoner, men resultatet er som regel det samme: et velsmakende måltid, rett og slett en suksess.
Da noen italienske venner kom på besøk for noen måneder siden, lagde jeg denne vellutataen som fikk mye skryt.
Den søte potetsmaken passer helt perfekt sammen med den sterke baconsmaken. Er du enig med meg?
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Koketid: 35’
Vin: Arneis
Ingredienser til ca. 4 personer:
- 1 kg søtpoteter
- 80 g sjalottløk
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 30 g smør
- 1 l ca. grønnsakkraft
- 150 ml kremfløte
- salt, nykvernet pepper
- ½ ts paprika pulver
Til servering:
- 4 skiver bacon
- ½ ts paprika pulver
- Ekstra virgin olivenolje (noen dråper)
Du kan også servere det med noen krutonger i stedet for bacon.
Slik gjør du:
Skrell og finhakk sjalottløken.
Skrell, vask og skjær potetene i småbiter.
Fres sjalottløken i smøret og olivenoljen, til løken blir blank og myk.
Tilsett søtpotetene og grønnsakkraften, og la det koke friskt i 20 minutter under lokk til de er møre.
Kjør det glatt med en stavmikser eller i en foodprosessor.
Tilsett kremfløte, paprika-pulver og smak til med salt og pepper.
Gi kremen et oppkok mens du steker baconet (som du har skåret i brede strimler) sprøtt i en varm stekepanne.
La det renne av på litt kjøkkenpapir.
Øs kremen i tallerkener.
Server kremen med sprøstekt bacon og paprika-pulver.
Drypp noen dråper ekstra virgin olivenolje over kremen.
Spettacolo!!!! Brava!