Vannmelonsalat med feta-ost og mynte (Insalata di anguria, feta e menta)
Vannmelon er en av de mest spiste fruktene i Italia om sommeren.
Finnes det noe som er bedre enn å spise en fersk og god skive vannmelon for å kjøle seg ned i sommervarmen? Nei, synes jeg.
I denne fantastiske perioden finner man mange «sesongkiosker» som selger vannmeloner for en billig penge i hele Italia.
Gjennom årene har eierne av disse kioskene utviklet seg. I begynnelsen solgte de bare vannmeloner, men nå er det mulig å sitte ved et bord og spise denne nydelige frukten på forskjellige måter, med sitron, med vodka, med limoncello-likør osv. og drikke øl, brus eller fruktjuice.
Det var hyggelig å sitte ute om kvelden med venner og prate, prate, prate om alt og ingenting.
Vannmelon betyr for meg sommer, varme temperaturer, venner og bekymringsløse dager.
Denne smakfulle salaten er ikke bare enkel å lage, men SUPERENKEL å lage. Den består bare av få ingredienser som sammen skaper en deilig og spesiell smak.
For kort tid siden skulle jeg dra til et møte med italienske venninner i Oslo for å feire den italienske nasjonaldagen.
Alle måtte ta med seg noe å spise og drikke, og da valgte jeg å lage denne vannmelonsalaten.
Jeg serverte den porsjonert i glass alternerende vannmelon og feta-ost i terninger og mynte.
Det var en suksess. ?
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Ingredienser til 4-5 personer:
- ¼ vannmelon
- 200 g fetaost
- 20 mynteblader
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Skjær vannmelonen og fetaosten i terninger.
Hakk myntebladene. Spar noen til pynt.
Legg først vannmelonterningene og fetaosten på tallerkener. Fordel den hakkede mynten over.
Bland olivenolje, salt og pepper godt.
Hell dressingen over salaten og server.
Pynt med noen mynteblader.