Tunfisktartar med blomkålkrem (Tartar di tonno con crema di cavolfiore)
Man kan lage tartar både av kjøtt og fisk.
Det er vanskelig å si hva jeg liker best, men hvis jeg skal velge en tartar som passer ypperlig til julemiddagen, som forrett, er tunfisktartar mitt førstevalg.
Unn deg tunfisk av ordentlig god kvalitet.
Tunfiskkjøttet er nydelig rødt. Som rått er det mørt, saftig og perfekt til tartar eller carpaccio. Det er en delikatesse som ikke er vanskelig å få tak her i Norge. (heldigvis 😊)
Det er veldig viktig at fisken har vært fryst før, men vanligvis har den fisken som du finner i fiskedisken vært det. Du kan spørre selgeren om det for å være sikker.
Dif: 1
Tilberedelse: 20’
Koketid: 5’
Vin: Greco di Tufo
Ingredienser til 4 personer:
- 500 g tunfisk (fersk)
- 10 g sesamfrø
- 3-4 ss ekstra virgin olivenolje
- Maldon salt
- 500 g blomkål
- 1,5 dl kremfløte
- 2 ss balsamico (god) eller balsamico-krem
- salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Rens, vask og del blomkålen i buketter.
Kok blomkålbukettene i kokende saltvann i 5 minutter.
Sil av vannet, ta ut noen fine små tupper til pynt og kjør blomkålen glatt med kremfløten i en mikser. Smak til med salt og pepper.
Rist sesamfrøene lett i en tørr stekepanne og sett dem til siden mens du lager tartaren.
Skjær tunfisken først i skiver (5 mm) og så i strimler (5 mm) og deretter i små terninger (5 mm).
Bland tunfiskterningene forsiktig med olivenoljen, sesamfrøene og litt salt i en bolle.
Legg litt av blomkålkremen på en tallerken og legg så tunfiskterningene i midten ved hjelp av en liten metallform. Press litt forsiktig.
Pynt med balsamico, noen små blomkåltupper og litt Maldonsalt.
Ottino
Contenta che ti è piaciuto 🤩