Pasta med pesto, poteter og aspargesbønner (Trofie al pesto con patate e fagiolini)
Dette er en variant av den klassiske pesto genovese, som jeg allerede har snakket om.
Denne retten finnes i alle de typiske stedene i Liguria.
Bruken av poteter og aspargesbønner gjør den unik, spesiell og svært velsmakende
Denne retten vil kunne erobre mange, særlig vegetarianere.
Jeg husker ennå den første gangen jeg spiste denne matretten.
Det var for mer enn 25 år siden Jeg var sammen med ei jente jeg studerte musikk sammen med på ferie i noen dager i Sestri Levante, en liten og pittoresk by på Liguriakysten som ligger mellom Genova og Portofino.
En kveld gikk vi til en deilig restaurant nær havet, og der spiste jeg denne fabelaktige matretten.
Jeg husker ikke lenger navnet på venninna mi, og jeg har vage minner fra disse dagene jeg tilbrakte sammen med henne, men jeg har et levende minne (som om jeg fortsatt føler duften ) av denne kulinariske oppdagelsen.
Det er vel unødvendig å si at denne varianten av pasta med pesto genovese ikke har bare erobret meg, men også hele gjengen på Los&co.
La deg friste av den.
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Koketid: 20’
Vin: Vermentino
Ingredienser til 4 personer:
- 350-400 g pasta (f.eks. trofie, linguine eller trenette)
- 200 g aspargesbønner
- 200 g poteter
- 120 g pesto genovese
- salt
Slik gjør du:
Skrell potetene og rens aspargesbønnene, hakk dem i biter.
Kok opp vannet med salt
Når vannet koker, tilsett potetene og aspargesbønnene. Kok dem i ca. 7 minutter.
Ta opp grønnsakene av vannet med en hullsleiv og sett dem til side.
Ha pastaen i grønnsaksvannet og kok den «al dente».
Når pastaen er ferdig, bland godt pasta, poteter, aspargesbønner og 2-3ss av det kokte pastavannet i pestoen og rør godt.
Ps. Hvis du bruker 1 glass ferdig pesto, anbefaler jeg deg å blande den med 2 ss parmesan og 1 ss pecorino-ost.