Pai med brokkoli og ricotta-ost (Torta salata con broccoli e ricotta)
Jeg lager ofte en «torta salata» (salt-pai) på Los&co.
Alle elsker den, og jeg prøver gjerne nye oppskrifter, men denne paien er en av de som jeg lager regelmessig.
Er det noen som ikke liker brokkoli? Jeg har aldri møtt noen. Og du?
Brokkoli og ricotta-ost er en bra kombinasjon, som gir et meget bra resultat.
Paien er enkel å lage og smaker bare nydelig.
Fordelen med en pai er at du kan spise den når og hvor du vil: til lunsj, som forrett, til middag, på jobb, på tur, i parken. Det høres fantastisk ut, ikke sant?
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Koketid og steketid: 45’
Vin: Arneis
Ingredienser:
Til paideig:
- 200 g hvetemel type 00
- 100 g smør
- 0,7 dl iskaldt vann
- Salt
Til fyll:
- 2 brokkoli
- 250 g ricotta
- 3 ss parmesan
- 1 hvitløkbåt
- 1 rød chilipepper
- 1 ts revet muskatnøtt
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- salt, nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Start med å lage paibunnen. Ha saltet i hvetemelet og bland godt. Smuldre smøret i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene i en bolle.
Ha i vannet og kna det videre sammen til en deig. La deigen hvile kaldt i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Har du ikke tid til å lage paideig, kan du kjøpe den ferdig.
Trykk deigen ut i en paiform og prikk den godt med en gaffel. Kle paiskallet med bakepapir og ha i noe som holder deigen nede, tørre kikkerter for eksempel.
Forstek bunnen på180 grader i ca. 15 minutter til den er gylden. Ta ut paiskallet, fjern bakepapiret og de tørre kikertene. La paiskallet avkjøles, mens du gjør i stand fyllet.
Rens brokkoliene og del dem i minibuketter.
Damp bukettene i en kjele over dampinnsats, eller kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter.
Skrell og finhakk hvitløkbåten.
Varm olivenoljen i en stekepanne, og fres hvitløkbåten og den røde chilien. Stek dem i noen minutter.
Pass på å røre innimellom.
Riv parmesanen, og bland den med ricottaen. Tilsett muskatnøtt og smak til med salt og pepper.
Ha i brokkoliene og rør godt. Hell blandingen i formen og sett paien i forvarmet ovn og stek i 20-25 minutter til den er gjennomstekt.
Server paien varm eller kald, med salat som tilbehør.