Rustikk pai med poteter og løk (Torta rustica con patate e cipolle)
Ingrediensene til denne oppskriften er enkle og veldig lette å få tak i.
Hvem er det som ikke har løk og poteter hjemme?
Enkle ingredienser, men resultatet er en smakfull og fristende rustikk pai, som kan spises varm eller lunken.
Du kan spise pai til aperitivo eller til middag med en salat ved siden av.
Siden du kan lage denne retten noen timer før, kan det være en veldig god ide´ å ta med deg den rustikke paien på jobb eller når du går på tur….så blir du aldri sur, som dere sier her i Norge. ?
Diff. 1
Tilberedelse: 35’
Koketid + steketid: 45’
Vin: Verdicchio
Ingredienser til 4-6 personer:
Til paideig:
- 200 g hvetemel type 00
- 100 g kaldt smør
- 0,7 dl iskaldt vann
- salt
Til paifyll:
- 700 g poteter
- 2 store gule løk
- 2 ss gressløk
- 5 dl kremfløte
- 3 egg
- 1 ts revet muskattnøtt
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- Salt, nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Start med å lage paibunnen.
Ha saltet i hvetemelet i en bolle og bland godt. Smuldre smøret i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene.
Ha i vannet og kna det videre sammen til en deig.
La deigen hvile kaldt i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Har du ikke tid til å lage paideig, kan du kjøpe den ferdig eller du kan også lage den i foodprosessor/kjøkkenmaskin, men pass da på å kjøre den i kort tid.
Trykk ut deigen i en paiform og prikk den godt med en gaffel. Dekk paiskallet med bakepapir og ha i tørre erter eller ris, slik at veggene på paien ikke faller sammen under forstekingen.
Forstek bunnen på 180 grader i ca. 15 minutter til den er gylden. Ta ut paiskallet og fjern bakepapiret og de tørre ertene.
Paifyll:
Skrell og vask potetene. Skjær dem i skiver, ca.3-4 mm tynne.
Kok opp saltvann. Ha i potetene når vannet bobler og kok potetene i 6-7 minutter. La potetene renne av.
Skrell løkene og skjær i skiver ca. 3-4 mm.
Legg dem i en stekepanne med olivenolje og la dem steke på lav temperatur i 5-6 minutter. Tilsett salt og pepper.
Bland fløten, egg, salt, pepper, muskattnøtt og gressløken. Legg et løksjikt på paibunnen. Dekk til med potetene.
Hell fløteblandingen over
Stek paien på 180 grader i ca. 20-25 minutter.