Spinatboller med ricotta-ost (Polpette di spinaci e ricotta)
Hjemmelagde boller er alltid veldig populære. Du kan lage ulike typer av boller, med kjøtt, med fisk eller med grønnsaker. Alle er like gode. Er du enig med meg?
Denne gangen gir jeg deg en enkel, deilig og gammel familie-oppskrift.
En matrett som sikkert både voksne og barn vil like, rask å lage og enda raskere å spise.
Spinatbollene er ideelle som forrett, fingermat eller som hovedrett servert med en god salat.
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Steketid: 15’
Vin: Arneis
Ingredienser til ca. 4 personer:
- 400 g fersk spinat
- 250 g ricotta-ost
- 2 hvitløkbåter
- 50 g strøbrød +litt for å rulle bollene i.
- 60 g ferskrevet parmesan
- 1 egg
- 1 klype revet muskat
- salt og nykvernet pepper
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 6-7 dl maisolje eller rapsolje til fritering
Slik gjør du:
Rens og skyll spinaten.
Skrell hvitløkbåtene.
Fres hvitløkbåtene i olivenoljen i en panne. Tilsett spinaten og litt salt og stek den under lokk i noen minutter.
Fjern hvitløkbåtene.
Sil av, la det avkjøles litt og klem ut mest mulig væske.
Hakk spinaten og ha den i en bolle.
Rør inn ricottaen, den revne parmesanen, strøbrødet, egget, en klype revet muskat og smak til med salt og pepper.
Form deigen til små boller og vend dem i strøbrødet.
Varm olje i en stekepanne og ha i spinatbollene og stek dem, mens du stadig snur dem til de er jevnt brune og gjennomstekt.
Løft opp spinatbollene med en hullsleiv. La oljen dryppe av litt over pannen og legg dem på et kjøkkenpapir.
Serveres varme.
En tomatsalat passer bra med denne retten.
P.s.: du kan også steke bollene i ovnen på 190 grader i 20 minutter. Husk å snu dem noen ganger.