Spaghetti med hvitløk, olje og rød chili (Spaghetti aglio, olio e peperoncino)
Spaghetti aglio, olio e peperoncino er den typiske pastaretten som man lager til improviserte måltider eller til midnattpasta. «Spaghetti di mezzanotte» kaller vi det på italiensk.
«La pasta» er svært viktig for oss italienere, som du sikkert vet. Det er ikke så rart at man på slutten av en fin og hyggelig kveld med venner, blir sulten. Da passer denne retten perfekt. Den er enkel og rask å lage og ikke minst god.
Man forteller at denne retten kommer fra Napoli. Før kalte de den «vermicelli con le vongole fujute» som betyr spaghetti med muslinger som har rømt. På den tiden var de så fattige at de ikke hadde råd til å kjøpe muslinger.
Ingrediensene er faktisk de samme som i spaghetti alle vongole, men uten muslinger.
Oppskriften består bare av noen få ingredienser, så det er viktig at alle ingrediensene er av høy kvalitet.
Selv om tilberedelsen kan virke enkel, skjuler den noen vanskeligheter. Men ikke vær redd, alt kan løses.?
Det viktigste er at hvitløken og chilien ikke tar farge ellers ødelegger du alt.
En annen viktig ting er å koke spaghettien 2-3 minutter mindre enn den tiden som er anvist på pakken og så vende den i stekepannen sammen med de andre ingrediensene og med noen øser av pastavannet. Slik frigjøres stivelsen som danner den kremaktige konsistensen fra pastaen, noe som gjør denne retten kjempegod.
N.B. I denne oppskriften kan du bruke så mye hvitløk og chili som du ønsker. ?
Diff: 1
Tilberedelse: 10’
Koke-steketid:15’
Vin: Gavi
Ingredienser for 4 personer:
- 320 g spaghetti
- 2-3 hvitløksbåter
- 2-3 ferske røde chilier
- 7 ss ekstra virgin olivenolje
Til servering:
- ½ bunt bladpersille
Slik gjør du:
Skjær de røde chiliene i skiver.
Skrell og skjær hvitløksbåtene i tykke skiver..
Skyll bladpersillen og rist av vannet. Finhakk bladene.
Ha spaghettien i rikelig med kokende saltet vann og la den koke i 2-3 minutter mindre enn den tiden som er anvist på pakken.
Ha hvitløkskivene og de røde chiliskivene i en panne med 3 ss olivenolje på svak varme i noen minutter.
Tilsett 1-2 suppeøser av pastavannet.
Sil av pastaen (ta vare på pastavannet) og vend pastaen i pannen.
Hell i 1 suppeøse pastavann og rør.
Fullfør matlagingen etter pakkeanvisningen på middels varme.
Tilsett 4 ss olivenoljeis og bland godt. Sausen bør ha en kremaktig konsistens.
Dryss over den hakkede bladpersillen.
Serveres med en gang.
Hvis du vil, kan du tilsette parmesan. 🙂