Små rundstykker med tomatpuré (Panini al pomodoro)
På en italiensk buffet finner du sikkert forskjellige typer av små rundstykker med ulike fyll: med salami, med mortadella, med skinke osv.
Disse små rundstykkene er velsmakende og veldig fine å se på, takket være den intense oransje fargen fra tomatpuré og inni er de saftige og myke. Disse rundstykkene er perfekte for en buffet eller en aperitiff og de kan fylles med forskjellige ingredienser. De passer også bra som tilbehør til diverse middagsretter, eller når du har lyst til å kose deg med noe godt.
Jeg synes at de er perfekte med tomat, mozzarella, basilikum og noen få dråper av en ekstragod olivenolje. Har du fått lyst til å lage dem?
Dif:1
Tilberede/heving: 2 timer
Stektid: 13′
Ingredienser til…
- 500 g hvetemel 00 (Caputo Classica) pluss til dryssing
- 50 g tomatpuré (Mutti)
- 12 g fersk gjær
- 12 g salt
- 0.5 dl ekstra virgin olivenolje
- 2 dl vann, kaldt
- 2 ss sesamfrø (svart)
Slik gjør du:
Lag deigen i kjøkkenmaskin eller for hånd.
Bland hvetemelet med gjæret og tilsett litt kaldt vannet.
Tilsett tomatpuré og bland godt, ha i resten av vannet.
Når deigen begynner å få konsistens, tilsett saltet og til slutt olivenoljen litt om gangen.
Elt til deigen er glatt og homogen.
Sett til heving i romtemperatur tildekket i omtrent 60 minutter.
Dryss over litt av melet og rull deigen forsiktig ut ved hjelp av en kjevle. Den må være ca. 1,5 cm tykk.
Skjær deigen i små stykker (ca. 30 g.) ved hjelp av en rund kakeform.
Dekk de små rundstykkene og la dem hvile i ca. 45 minutter til de har hevet til dobbel størrelse.
Forvarm ovnen til 190 grader.
Pensle overflaten med litt vann og dryss over sesamfrøene.
Stek rundstykkene i ovnen i ca. 12-13 minutter.
Hei og takk for sist (matkurs i høst)
Har tenkt å prøve meg på pomodore rundstykker, men 20 dl vann (2liter) er vel litt mye. Regner med at 2 dl holder😊
Ha en fin kveld!
Hilsen fra Bergliot og Trond
Hei. Du har riktig. Tusen takk. Jeg skal korrigere det. Det er 2dl (200g)😀
Hei og takk for at du deler.
Jeg ser at du skriver svarte sesamfrø, men avbildet er vel valmuefrø?
mvh
Jon
Hei. Det ser kanskje ut som valmuefrø, men det er svarte sesamfrø. 😌 jeg lover det 🤩