Små bondeomeletter med løk og med squash (Frittatine con cipolle e con zucchine)
Du kan kalle det eggeomelett eller bondeomelett. I Italia har vi bare ett navn for det: frittata.
Disse små og deilige frittataene (eggeomelettene) er perfekte som fingermat i en buffet, som aperitif til å dele sammen med vennene dine eller som secondo med en salat. De er også ideelle og praktiske å ta med når du går på tur og også i matpakken. En veldig allsidig matrett.
Å steke dem i ovnen i stedet for å fritere dem, gjør denne retten enda sunnere og smakfull.
I dag vil jeg friste deg med disse små frittataene med løk og squash. Du kan lage frittata med forskjellige grønnsaker: brokkoli, spinat, potet osv. Alle er like gode, men jeg foretrekker de med løk. Og du? Hva liker du best?
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Steketid: 15’
Vin: Chardonnay
Ingredienser til 4-5 personer:
• 6 egg
• 250 g ricotta
• 130 g pecorino-ost eller jarlsberg
• 50 g parmesan
• 250 g løk
• 300 g squash
• 1 ss bladpersille, finhakket
• 4 ss ekstra virgin olivenolje
• salt, nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Rens løkene og skjær dem i skiver.
Varm 2 ss av olivenoljen i en stekepanne og surr løkskivene i 10 minutter uten at de blir brune. Tilsett salt og pepper.
Legg løken over i en sil for å fjerne væsken.
Vask og rens squashene og skjær dem i små terninger.
Varm 2 ss av olivenoljen i en stekepanne og stek squash-terningene i 10 minutter. Tilsett salt og pepper og legg dem over i en annen sil for å fjerne væsken.
Riv parmesanen og pecorinoen.
Bland eggene, ricottaen, parmesanen og pecorinoen godt i en bolle. Del eggeblandingen i to.
Ha i løken i en del av eggeblandingen, smak til med salt og pepper og rør godt.
Ha i squashene og den finhakkede bladpersillen i den andre delen. Smak til med salt og pepper og rør godt.
Hell de to blandingene i små muffin-former (jeg bruker silikonformer) og sett de små frittataene i forvarmet ovn og stek i 15-18 minutter til de er gjennomstekte.