Sinna pasta (Penne all’arrabiata)
Er det virkelig så enkelt å lage pasta all’arrabbiata? Ja!
For deg som har dårlig tid til å lage mat, og ikke har så mye erfaring, er denne tradisjonelle italienske oppskriften den perfekte løsningen.
Pasta all’arrabbiata, på norsk: «sinna pasta”. Et navn som dette fordi man bruker chili i rikelige mengder, de som spiser denne pastaen vil sannsynligvis bli røde i ansiktet. Den typiske fargen for å beskrive en sint person.
Denne kjempegode, enkle og raske pastasausen er en typisk Roma-matrett. Den ble kjent først i Lazio-området og så ble en del av den italienske kulinariske kulturen.
En velsmakende matrett tilberedt med noen få enkle ingredienser.
Så…… du må skynde deg…?
N.B.: du vet allerede at italienerne er så «kjedelige og nøyaktige» når det gjelder mat….PENNE er den pastaformen som brukes til denne pastasausen.
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Steketid + Koketid: 20’
Vin: Montepulciano d’Abruzzo
Ingredienser til 4 personer:
- 350-400 g penne
- 1 boks skåldede eller knuste tomater (400 g)
- 2 hvitløkbåter
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 1-3 tørkede chilifrukter eller 1-2 røde chilipepper
- salt
- 1 ts sukker
- 1 liten bunt frisk bladpersille
- 100 g nyrevet pecorino romano-ost
Slik gjør du:
Kok opp 4 liter vann med 40 g salt i en stor kjele under lokk.
Mens vi venter på at vannet koker, kan vi begynne med sausen.
Skrell hvitløkebåtene.
Varm olivenoljen i en stekepanne, ha i hvitløkbåtene og chilifruktene og fres i noen minutter.
Ha over i tomatene sukkeret og la det koke i 7 minutter «a fiamma vivace», på middels-høy temperatur.
Ta ut hvitløken.
Smak til sausen med salt.
Ha i pastaen når vannet bobler, dytt den under vann med en tresleiv. Kok uten lokk til den er«al dente» etter anvisning på pakken.
Når pastaen er ferdigkokt, siler du av vannet i et dørslag. Hell pastaen over i stekepannen med sausen og bland godt. Varm opp alt på middels temperatur i ca. 1 minutt.
Skyll bladpersillen og rist av vannet. Finhakk bladene.
Dryss over bladpersillen og revet pecorino-ost. Serveres med en gang.
Hei! Kan jeg bruke tomatpuré istedenfor hakkede tomater?
Hei Kamran, du kan tilsette en ts tomatpuré, men jeg anbefaler å bruke tomater i boks. Du finner mange gode og forskjellige tomater i boks fra Mutti. Det er også enkelt å finne det på en vanlig matbutikk som f.eks Meny. Smaker blir sikker bedre enn å bruke bare tomatpuré. 😀
Tusen takk for raskt svar ☺️
Jeg har tomatpuré på tube fra Mutti
Ikke bruk bare det. Bare en ts. 🙏
Capito 😊
😜😀