Sesampanert tunfisk (Tonno al sesamo)
Dette er en veldig enkel oppskrift som forsterker den nydelige smaken av denne fisken. Tunfisken vil beholde et rosa og mykt kjøtt inni, mens utsiden vil bli sprø takket være den raske tilberedingen.
Fisken paneres med sesamfrø i to farger for å oppnå en vakker fargeeffekt. Smaken av sesamfrø passer ypperlig til tunfisk. 😊
Denne fiskeretten er ikke bare god, men den er også veldig sunn. Tunfisken bidrar med viktige næringsstoffer som jod, selen, vitamin B12 og jern.
Du kan servere den med de grønnsakene du liker best. Alle passer godt.
Diff:1
Tilberedelse: 10’
Koke/steketid: 15’-20’
Vin: Pinot Nero
Ingredienser til 4 personer
- 4 tunfiskfileter
- 3 ss svarte sesamfrø
- 3 ss hvite sesamfrø
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svartpepper
Til gresskarkrem:
- 200 g gresskar
- salt og nykvernet svartpepper
Slik gjør du:
Gresskarkrem:
Skrell, skyll og skjær gresskaret i biter.
Kok det i lettsaltet vann i ca. 10-15 minutter.
Kjør kremen glatt med en mikser, tilsett litt olje og smak til med salt og pepper.
Tunfisk:
Skyll, tørk og skjær tunfisken i terninger ca. 2,5-3 cm. Pensles med olivenolje og krydres med salt og pepper.
Dryss sesamfrøene i en tallerken og vend tunfiskterningene i sesam til fisken er jevnt dekket av frø.
Pensle en stekepanne med olivenolje og varm den. Stek tunfisken på sterk varme raskt på hver side Den skal være rosa inni.
Trekk (tegn)en dråpe med gresskarkrem på hver tallerken. Bruk en skje.
Legg tunfisken på kremen og server.