Sautért rosenkål i hvitløk og chili (Cavolini di Bruxelles saltati in padella)
Noen ganger er det slik: de enkleste tingene er ofte de beste.
Da jeg brukte denne rosenkåloppskriften for første gang på Los&co, hadde jeg absolutt ikke forventet så mye suksess. Det ble en fin overraskelse for meg!
Jeg kunne nesten ikke tro det. Jeg lurte på om de ville tulle med meg…. De var så entusiastiske og mange spurte om oppskriften…så
..etter at rosenkålen ble kokte eller dampet, blir de simpelthen «saltati in padella» (sautért i pannen) med olivenolje, hvitløk, salt og rød chili. Det gir rosenkålen ekstra smak.
Så enkelt… ikke sant?
På denne måten tilbereder vi forskjellige grønnsaker i Italia, blant annet spinat, aspargesbønner eller brokkoli.
Denne matretten passer godt med hvitt kjøtt.
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Koketid og steketid: 25’
Ingredienser til 6 personer:
- 200 g rosenkål
- 2 hvitløkbåter
- 1-2 frisk rødchili uten frø
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Rens og vask røsenkålene.
Legg og kok den i kokende lettsaltet vann i 15 minutter. Sil godt av.
Rens og skjær den røde chilien i strimler.
Skrell og knus hvitløkbåtene.
Hell olivenolje i en stekepanne og tilsett hvitløken og de røde chilistrimlene.
Fres dem i noen minutter og tilsett rosenkålen. Rør om av og til.
Smak til med salt og pepper og legg på lokk. (Tilsett litt vann etter behov.)
La rosenkålen stå og surre på svak varme til de er nesten møre. Ta av lokket, øk til middels varme og la dem steke i ca. 5 minutter.
Serveres varm.
Sinnsykt gode rosenkåler!!!!
Takk Jo Espen. Hyggelig å høre det!
Jeg forstår godt entusiasmen. Dette både ser og høres kjempegodt ut! 🙂
De er kjempegode… du bør lage dem. Jeg er nysgjerrig hva du tenker om det.