Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana er en av de eldste kjøttrettene fra det romerske kjøkkenet. Den er en klassiker og er blitt kjent i hele verden.
Det er kjapt og enkelt å lage den og den smaker bare nydelig.
Selv om oppskriften består av bare noen få ingredienser, vil resultatet overraske deg.
Du må også være rask til å spise den, siden kjøttet ellers blir fort seigt. Jeg anbefaler å steke saltimboccaen rett før servering, fordi det bare tar noen minutter til de er ferdige.
Saltimbocca betyr på norsk omtrent «hopp inn i munnen»
P.S.: jeg vet at bildet ikke ser så fristende ut. Denne gangen må du stole på meg: det smaker utrolig godt
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Koketid: 5’
Vin: Aglianico
Ingredienser til 4 personer:
- 4 tynne skiver av kalv (kalveschnitzel) (ca. 400 g)
- 4 skiver parmaskinke
- 4 store blader frisk salvie (eller 8 små blader)
- 150 ml tørr hvitvin
- 30 g ekte smør
- 4 tannstikkere
- Salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Legg bakepapir over en skive kalvekjøtt, og bank kjøttet flatt med en kjøtthammer eller lignende til skiven er ca. 0,5 cm.
Legg en skive parmaskinke og 1-2 salvieblader på hver av schnitzlene.
Stikk tannpirkere gjennom salvien og skinken for å feste dem til kjøttet.
Smelt smøret i en stekepanne, men pass på det ikke blir brunt.
Legg schnitzlene i stekepannen og stek ca. 1 minutt på hver side. Stek skinkesiden først.
Spe med hvitvinen, og stek til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
Server saltimboccaen med en gang.
Noe tilbehør å anbefale til Saltimbocca alla romana, eller skal den servers “plain”?
Hei Erik, den passer godt med en salatblanding, eller med stekte/grillet grønnsaker. 😉
Jeg pleier å servere denne retten med gremolata, båtpoteter og asparges. Det synes vi er veldig godt.
Det er sikkert godt. Har du prøvd å lage rosenkål? 🤩
https://www.danielasitalia.no/sautert-rosenkal-i-hvitlok-og-chili-cavolini-di-bruxelles-saltati-in-padella/