Panert laks med urter
Laksen kommer ikke fra Italia. Jeg vet jo det.
Hvis du finner en laks i Middelhavet betyr det at «han» har svømt seg vill, eller at han ønsket et par grader mer. ?
Men det er godt, og italienere liker det.
I denne oppskriften «kler laksen på seg» på en italiensk måte: uten smør, uten fløte og uten rømme. Er det mulig? Ja.
Kjøttet av laksen er godt, sunt og fett og det betyr at den ikke trengs så mye fett.
Denne oppskriften er perfekt for å imponere dine gjester uten å gjøre store anstrengelser
Retten er god, velsmakende og ikke minst rask å lage.
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Steketid: 12’-14’
Vin: Fiano di Avellino
Ingredienser til 4 personer:
- 700-800 g laksefilet
- ½ sitronskall
- 2-3 skiver loff
- 1 bunt bladpersille
- 2 stilker rosmarin
- 4 stilker timian
- ½ bunt dill
- 3-4 ss ekstra virgin olivenolje
- salt, nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 grader (varmluftsovn forvarmes til 160 grader).
Skyll laksen under rennende kaldt vann.
Tørk filetene med kjøkkenpapir.
Legg laksen i en langpanne med litt olivenolje.
Skyll persillen og rist av vannet.
Skjær loffen i terninger og bland dem med urtene og sitronskallet i en mikser.
Finhakk alt, men ikke i for små biter. Tilsett olivenolje, salt og pepper.
Ta den blandede massen og tildekk laksen godt.
Sett laksen i ovnen og stek den i ca. 12-14 minutter.
Steketiden vil variere i forhold til tykkelsen på størrelsen av fiskestykkene og type ovn.
Til dette passer blandet salat og cherrytomater bra.