Små horn (Salatini)
Det finnes mange ulike typer av salatini, i forskjellige former og med forskjellig fyll. Alle er veldig gode og superraske å lage.
Hvis du ikke har så mye tid eller det kommer noen uventede gjester, er denne oppskriften en perfekt løsning. Det blir en sikker suksess.
De er ideelle til aperitivo, antipasto og til en buffet.
Som fyll kan du bruke: bacon, kokt skinke, paprika, spinat, røkt laks, brokkoli osv.
I dag viser jeg deg den klassiske varianten med kokt skinke og ost. Råvarer som de fleste alltid har i kjøleskapet.
Salatini er blitt et«must» på Los&co, hvor jeg jobber, særlig når det gjelder å tilby noe spesielt til kundemøter og arbeidsmøter.
Fikk du lyst til å lage dem? Så sett i gang!
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Steketid: 15’-20’
Vin: Prosecco
Ingredienser til 4 personer:
- 1 ferdig Nå Paideg
- 4 skiver kokt skinke
- 4 skiver ost Jarlsberg type
- 1 egg
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Del paideigen i 16 små trekanter på samme måte som man deler en pizza.
Del hver skive av den kokte skinken i 4 trekanter.
Del hver osteskive i 5 trekanter.
Legg trekanten av kokt skinke på en trekant av paideg.
Legg trekanten av ost på trekanten av den kokte skinken.
Rull paideigen fra den korteste siden av trekanten for å lage et lite horn.
Visp egg litt i en liten bolle.
Pensle små-hornene med egg.
Legg bakepapir på et stekebrett.
Legg salatiniene på brettet.
Stek salatiniene midt i stekeovnen i ca. 15-20 minutter.
Tips: du kan fylle salatiniene med bacon, laks, pølse, ansjos osv.
Du kan også dekke dem med sesamfrø og med valmuefrø. Dette for å gi hornene ekstra smak eller for å angi hvilke horn som inneholder de ulike smakene.