Rundstykker med en smak av hvitløk og lime (Panini all’aglio e lime)
I denne merkelige perioden har jeg veldig mye tid til å studere, lage og fordype meg i noen matlagingstemaer og teknikker i det italienske kjøkkenet.
Jeg deltar i noen nettmatkurs som blir holdt av de beste kokkene som finnes i Italia.
Det er alltid noe å lære og derfor elsker jeg det. Jeg oppdager stadig fantastiske ting. 😊
Et kurs som jeg følger og som jeg synes er veldig interessant er om brød.
Jeg studerer både brød-oppskrifter fra den italienske regionale tradisjonen og nye kombinasjoner av aromaer. Er ikke det spennende? Jo! Det er det!
Jeg har allerede lagt ut en brødoppskrift med tomatpuré på bloggen, i dag vil jeg gi deg en annen oppskrift, et brød som er aromatisert med hvitløk og lime. Dette brødet som det andre med tomatpuré kommer ikke fra den italienske tradisjonen. Begge passer bra for en buffet eller til en aperitiff. Prøv dette brødet med roastbiff ….det er rett og slett himmelskt godt!
Dif: 1
Tilberedelse: 20’ + 2 timer
Steketid: 30’ + 15’
Ingredienser til 15-18 rundstykker:
- 500 g hvetemel 00 (Caputo Classica) pluss til dryssing
- 2 hele hvitløker
- 2 lime-skall, revet
- 12 g fersk gjær
- 12 g salt
- 0.5 dl ekstra virgin olivenolje
- 3 dl vann, kaldt
Slik gjør du:
Pakk hvitløkene i aluminiumsfolie (uten å skrelle dem) og stek i ovnen ved 190 grader i ca. 30 minutter, til de er møre.
Kutt hvitløkene med en kniv og trykk med fingrene får å få ut hvitløkskremen.
La det revne lime-skallet og hvitløkskremen trekke i olje i en liten bolle. La det aromatisere i 2 timer.
Lag deigen i kjøkkenmaskin eller for hånd.
Bland hvetemelet med gjæren og tilsett litt kaldt vann.
Ha i resten av vannet etter noen minutter.
Når deigen begynner å få konsistens, tilsett saltet og til slutt den aromatiserte olivenoljen litt om gangen.
Elt til deigen er glatt og homogen.
Sett tildekket til heving i romtemperatur i omtrent 50 minutter.
Dryss over litt av melet og rull deigen forsiktig ut ved hjelp av en kjevle. Den må være ca. 1,5 cm tykk.
Skjær deigen i strimler (ca. 50 g) spre og rull den opp på seg selv. (Eller du kan gi det en annen form.)
Dekk de små rundstykkene og la dem hvile i ca. 60 minutter til de har hevet til dobbel størrelse.
Forvarm ovnen til 190 grader.
Stek rundstykkene i ovnen i ca. 13-15 minutter.