Rødbetsalat med ruccola (Insalata di barbabietola e rucola)
Selv om denne salaten består kun av tre ingredienser, er den veldig velsmakende.
Både rødbeter og ruccola er svært sunne. Visste du det?
Rødbeten er en super plante, rik på kostfiber, antioksidanter, jern og den inneholder masse C-vitaminer og kanskje ikke alle vet at den er bra for å holde hjertet ditt sunt.
Ruccola er også proppfull av viktige næringsstoffer og den er kalorifattig. Den karakteristiske peppersmaken gir en kraftig og aromatisk smak. Visste du at ruccola har italiensk opprinnelse?
Jeg legger bare til feta-ost for å få en deilig, god og annerledes salat.
Det tar tid å koke rødbetene, men det er også mulig å kjøpe ferdigkokte rødbeter i de fleste matbutikkene.
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Koketid og steketid: 30’-40’
Ingredienser til 4-5 personer:
- 3-4 rødbeter (ferske)
- 150 g fetaost
- 150 g ruccola
- 2 ss ektra virgin olivenolje
- 1 ts balsamicoeddik
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Kok rødbetene hele og uskrellet i usaltet vann i ca. 30-40 minutter til de er møre. Koketiden er avhengig av rødbetenes størrelse.
La vannet renne av. Gjør evt. dette dagen før og oppbevar dem kaldt. Ta av skallet og skjær i terninger.
Skyll ruccolaen og tørk den i en salatslynge eller la den renne av på kjøkkenpapir.
Skjær fetaosten i terninger.
Legg først rødbetterningene og fetaosten på 4 tallerkener. Fordel ruccolaen over.
Bland olivenolje, balsamico, salt og pepper godt.
Hell dressingen over salaten og server.