Radicchio-ruccolasalat med eple og pecorino-ost (Insalata con radicchio, rucola, mele e pecorino)
Denne enkle, raske og nydelige salaten passer best til fiskeretter. Smaken er delikat og smakfull samtidig på grunn av ruccula og pecorino-ost.
Har du allerede smakt på radicchio rosso? Den har mørkerøde blader med hvite nerver og har en lett bitter smak. På grunn av fargene er den veldig dekorativ. Den er veldig fin i blanding med andre salater.
Det finnes flere ulike typer av radiccchio, med forskjellige former og grader av bitterhet.
Radicchio Rosso som kommer fra Chioggia er den mest smakfulle og den mest dyrkede og spiste varianten i Italia. Det er denne typen av rød radicchio som finnes i Norge.
Produksjonsområdet av rød radicchio omfatter ca. 24 kommuner mellom provinsene Treviso, Venezia og Padova.
Noen ulike varianter av radicchio er: spraglet fra Castelfranco, rød fra Treviso, spraglet fra Masera, hvit fra Lusia og rosa fra Gorizia.
Eplet og dressingen med appelsinsaft og honning mildner den bitre smaken av radicchio. Tilsammen danner det en deilig og fristende salat.
Til info: radicchio rosso er også veldig god på grillen eller i risotto.
Diff: 1
Tilberedelse: 10’
Ingredienser til 4-5 personer:
- 1 radicchio rosso trevisana
- 100 g ruccola
- 50 g vellagret pecorino-ost (eller tynt skavet parmesan)
- 1 rødt eple
- 30 g valnøtter
- 2 ts saft av 1 sitron, silt
- 2 ts sesamfrø, ristet gylne i en tørr stekepanne
Til dressing:
- saften av en appelsin, silt
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
- 1 ts honning
Slik gjør du:
Skjær pecorino-osten i små terninger.
Rens, vask og skjær radicchioen i strimler. (Hvis du ønsker en litt mildere smak, legg salaten i lunkent vann i ca. 15 minutter.)
Rens, vask og hakk ruccolaen.
Tørk salatbladene i en salatslynge, slik at dressingen kan feste seg.
Skrell eplet, fjern kjernehuset og skjær fruktkjøttet i terninger. Vend epleterningene i sitronsaften og ha dem til side.
Hakk valnøttene grovt.
Ha radicchionen, ruccolaen og pecorino-osten i en salatbolle. Tilsett valnøttene og epleterningene.
Visp sammen appelsinsaften, olivenoljen og honningen i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
Drypp dressingen og de ristede sesamfrøene over salaten. Vend forsiktig sammen og server med en gang.