Scampi i saltskorpe (Gamberoni in crosta di sale)
En enkel fiskeoppskrift som det bare tar noen minutter å tilberede.
En kiste av salt som inneholder saftige, myke og velsmakende scampier.
Den raske matlagingen i saltet forbedrer og bevarer den deilige smaken av scampiene. Resultatet blir en smakfull opplevelse.
Denne retten er en perfekt forrett som også vil overraske deg og gjestene dine kan virkelig nyte de utrolige og saftige scampiene.
Du kan servere dem med sausen i små skåler, en til hver gjest, for å gjøre presentasjonen penere og mer fristende.
Diff: 1
Tilberedelse: 15’
Steketid: 8’
Vin: Pinot Bianco
Ingredienser til 4 personer:
- 20 scampi med skall (argentinske er best)
- 1 kg grovt havsalt
- 2 piskede eggehviter
- 1 laurbærblad
Til sitronsausen:
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss sennep
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svartpepper
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 220 grader
Skyll godt og rens scampiene ordentlig. Fjern tarmen ved å lage et kutt i skallet (men ikke fjern skallet).
Bland forsiktig det grove saltet med de piskede eggehvitene i en bolle.
Legg et lag med egg-saltblandingen i en langpanne som er dekket med bakepapir.
Legg scampiene oppå uten å overlappe. Splitt og tilsett laurbærbladet over og dekk scampiene med resten av egg-saltblandingen.
Stek scampiene i ovnen i ca. 7-8 minutter.
Tilbered i mellomtiden sitronsausen.
Bland sitronsaften, sennepen, olivenoljen, salt og pepper godt i et glass (krukke) til du får en emulsjon.
Når scampiene er ferdige, la dem avkjøles i 2-3 minutter før du bryter saltskorpen.
Fjern det overflødige saltet fra scampiene og serverer dem med en gang med sitronsausen ved siden av.