Potet- og purreløk-krem med sopp og trøfler (Crema di patate e porri con funghi e tartufo nero)
Du har (kanskje) allerede laget en potet-og purreløk-krem. To enkle ingredienser som sammen danner en delikat og fløyelsmyk krem. Her finner du en liten variasjon. Ved å tilsette stekte purreskiver og sopp og toppe kremen med noen trøffelskiver, blir den i tillegg en luksusversjon.
Vi kan si at vi pynter denne nydelige kremen til jul. 😊
Du kan servere den både som forrett og som hovedrett.
Kos deg sammen med familien din og venner med denne smakfulle og sunne potet-og purreløk-kremen.
Du kan erstatte trøffel med trøffelolje, hvis du ikke finner det.
Jeg var heldig, fordi Francesco fra Pizzeria Vesuvio i Oslo ga meg en trøffel. tillegg til å lage en av de beste pizzaene i Oslo , importerer og selger han trøfler når han kan.
Diff: 1
Tilberedelse: 15’
Koke/steketid: 40’
Vin: Nebbiolo d’Alba
Ingredienser til 4-5 personer:
- 400 g potet
- 300 g purre + en liten til servering
- 250 g Aroma sopp + noen skiver til servering
- 1 svart trøffel
- 1 ss bladpersille, finhakket
- 1 hvitløksbåt
- 2-3 kvister timian
- 5 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
- 2 l vann eller grønnsakskraft
Slik gjør du:
Vask, rens og skjær purreløkene i skiver. Husk å ta til siden den delen som du skal bruke til servering.
Bruk bare den hvite delen.
Skrell, vask og skjær potetene i små biter
Hell 3 ss olivenolje, purreløkene og potetbitene i en kjele og la det steke under stadig omrøring i ca. 10 minutter.
Spe på med vannet/grønnsakskraften og la det hele småkoke til de er møre.
Kjør grønnsakene glatte i en matprosessor eller bruk en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Rens og hakk soppene. Husk å ta til siden to sopper som du skal skjære i tynne skiver til servering.
Skrell hvitløksbåten.
Stek soppene og hvitløksbåten med 2 ss olivenolje i en stekepanne. Tilsett noen få timianblader og la det steke i ca. 5 minutter. Tilsett litt salt.
Bland den finhakkede bladpersillen med litt olje.
Rens og skjær trøffelen i tynne skiver.
Fordel kremen på tallerkenene, tilsett de stekte soppene.
Pynt med noen skiver sopp og trøffel, og med noen dråper bladpersille-olje.