Posjerte-egg (Uovo in camicia)
Denne oppskriften ser veldig enkel ut og det er den, men du må følge den nøyaktig for å få det riktige resultatet.
På grunn av at egget lages uten olje eller andre fettstoffer er dette en veldig sunn måte å tilberede egg på. Men dens sanne «sjarm», hvis jeg kan si det sånn, er konsistensen: en fortsatt flytende eggeplomme innpakket i en «fersk» koagulert eggehvite. Så nydelig!
Man bruker det posjerte egget i mange ulike retter.
Du kan servere det med bacon, spinat, asparges, ristet brød, hollandaise-saus eller trøfler.
Anbefalingen er å bruke ferske egg.
Diff: 1
Tilberedelse: 2’
Koketid: 3’
Ingredienser til 1 person:
- 1 egg, friskt
- 1 skive ristet brød
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 liter vann
- 1 ts salt
- salt og nykvernet svartpepper
Slik gjør du:
Kok opp vannet i en kjele og tilsett saltet og hvitvinseddiken (ikke bruk rødvinseddik, da blir eggene misfarget).
Knekk egget i en liten kopp. Hvis du vil lage flere egg, knekk eggene ett og ett.
Lag en kraftig hvirvel i vannet med en skje og hell egget i midten av hvirvelen. Senk varmen, vannet må bare småkoke og la egget trekke i 2-3 minutter. Nå skal du ikke røre!!! Du ser at eggehviten samler seg rundt eggeplommen etterhvert som den stivner.
Ta forsiktig opp egget med en hullsleiv og skjær kantene rene, slik at det ser pent ut, hvis det er nødvendig.
Server egget med en gang på ristet brød, smak til med salt og pepper.