Kjøttpudding med asparges (Polpettone con asparagi)
Hvem vet hvorfor, men alle er veldig glade i «polpettone».
Hvis jeg vil oversette polpettone til norsk blir det «stor kjøttbolle».
Jeg liker å spise polpettone, men jeg liker enda bedre å lage det. Man finner svært mange ulike oppskrifter på polpettone. Du kan bruke forskjellige typer kjøtt, grønnsaker og ost og plutselig får du en velsmakende matrett som aldri kjeder seg i munnen. Denne retten er så allsidig og veldig enkelt å lage.
En stor fordel er at retten kan stekes i ovnen. Mens den står der, har du mulighet å gjøre det du ønsker.
I Italia sier vi at ovnen er en kvinnes beste venn. Jeg vet jo at man sier at diamanter er kvinnens beste venn ….men når du står på kjøkkenet og lager mat blir ovnen viktigere enn diamanter. ?
Diff. 2
Tilberedelse: 20’
Koketid: 45’
Vin: Souvignon Piemonte
Ingredienser til ca. 5-6 personer:
- 400 g oksekjøttdeig
- 400 g svinekjøttdeig
- 3 hvitløkbåter
- 2 loffskiver
- 100 g strøbrød
- 0,6 dl melk
- 2 egg
- 100 g parmesan
- 12 friske eller frosne asparges
- 1 liten bunt frisk bladpersille
- Salt og nykvernet pepper
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 2 kvister rosmarin
- 0,4 dl tørr hvitvin
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Rens aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i 5 minutter.
Skyll og rens bladpersillen.
Skrell hvitløkbåtene.
Legg de 2 hvitløkbåtene, loffskivene, bladpersillen, og parmesanen i en foodprosessor og finhakk dem.
Rør godt sammen de to kjøttdeigene med eggene, blandingen, strøbrødet og melken i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Legg kjøttdeigen mellom 2 bakepapir og press kjøttet til det blir ca. 5 mm tynt med et kjevle. Gi kjøttdeigen en rektangulær form.
Fordel aspargesene over deigen, tilsett litt salt og pepper, og rull sammen til du får en lang kjøttpudding.
Legg kjøttpuddingen innpakket i bakepapir i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 25 minutter.
Skyll rosmarinen, og rist av vannet.
Ta bakepapiret av puddingen. Tilsett rosmarinen, hvitløkbåten, hvitvinen og olivenoljen på kjøttpuddingen.
Forsett å steke i ovnen i ca. 20 minutter.
Ta kjøttpuddingen ut av ovnen, og la den hvile noen minutter før servering.
Server med en frisk salat eller kokte grønnsaker.