Kylling med bacon og øl (Pollo con speck e birra)
Dette er en velsmakende «secondo» (hovedrett).
Perfekt til en middag sammen med noen venner. Jeg er overbevist om at alle vil bli overrasket av denne deilige retten som passer godt sammen med de ovnsbakte potetene.
En oppskrift for å lage kylling på en annen og enkel måte, som er veldig god.
Den delikate kylling-smaken passer utmerket med den sterke, bitre og tørre ølaromaen, og sammen med de søtlige løkene og det smakfulle specket.
Et must for den som liker øl.
Buon appetito
Tilberedelse: 20’
Steketid:45’-55’
Vin: Soave/øl
Ingredienser til ca. 4 personer:
- 1 kg kylling eller 700 g kyllingfilet
- 200 g speck eller bacon
- 2-3 løk
- 4 dl øl
- 2 kvister rosmarin
- 3-4 kvister timian
- 30 g smør
- salt, nykvernet svart pepper
- 5 ss ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du:
Skyll kyllingen grundig under rennende kaldt vann.
Tørk den med kjøkkenpapir og del den opp i 8 stykker.
Bruker du kyllingfilet: skyll den, tørk den og skjær kyllingfileten i biter.
Skrell og skjær løken i skiver (ikke for tynne).
Skjær speck/bacon i strimler.
Skyll rosmarin og timian.
Varm 4 ss olivenolje og 20 g smør i en stekepanne. Tilsett kyllingbitene, rosmarin og timian og stek det i 5-10 minutter på moderat varme. Rør om av og til.
Legg i mellomtiden resten av oljen og smøret i en annen stekepanne. Tilsett løk og bacon. Stek på moderat varme under jevn omrøring i ca. 10 minutter til løken er transparent, men ikke svidd.
Hell alt over kyllingen i den første stekepannen. Krydre med salt og pepper og rør om.
Tilsett øl og sett på lokket. La det være en liten åpning mellom lokk og kjele.
La dette koke i ca. 30 minutter på lav varme, helt til ølet er absorbert.
Du kan servere denne matretten med en salat.