Kylling på jegervis (Pollo alla cacciatora)
Det finnes mange varianter av denne tradisjonelle oppskriften som kommer fra den flotte og sjarmerende regionen som heter Toscana.
Jeg synes at denne måten å lage kylling på, er en av de beste jeg vet om.
Kyllingen blir saftig og sausen er bare nydelig med smaken av grønnsakene, urtene og ikke minst av rødvinen.
Noen italienere tilsetter også sorte olivener.
Husk! Pollo alla cacciatora er en «secondo». Det betyr at den står alene, du trenger ikke å servere den med pasta eller ris ved siden av.
Hvis du ikke blir mett, kan du spise en enkel salat ved siden av.
Tilberedelse: 20’
Steketid:45’-50’
Vin: Dolcetto
Ingredienser til ca. 4 personer:
- 1 kg kylling
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 2 stilker stangselleri
- 1 kvister rosmarin
- 1 hvitløkbåt
- 1,5 dl rødvin
- 400 g skåldede tomater
- ½ bunt bladpersille
- salt, nykvernet svart pepper
- 5 ss ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du:
Skyll kyllingen grundig under rennende kaldt vann.
Tørk den med kjøkkenpapir og del den opp i 8 stykker.
Skrell og finhakk løken og hvitløken.
Skrell og hakk gulrøttene.
Vask og hakk sellerien.
Varm olivenoljen i en stor gryte.
Legg kyllingstykkene i gryten og stek dem på alle sider i 10 minutter til de får en fin farge.
Ha i løken, hvitløken, gulrøttene og sellerien og krydre med salt, pepper og rosmarin.
Stek i ca. 5 minutter.
Spe med vin og la den fordampe.
Tilsett tomatene.
Skru ned til svak varme og kok under lokk i ca. 30 minutter.
Skyll bladpersillen, rist av vannet, hakk og dryss den over kyllingen.