Genovese pesto
Pesto er ikke bare bare.
Vi kan snakke mye om pesto. Ingrediensene er så utrolige livsviktige, særlig for de som bor i Genova.
Man spøker ikke om pesto! Den er en alvorlig sak.
Genovese pesto er en tradisjonell rå saus fra Liguria regionen.
Basilikum er som alle vet hovedingrediensen. Men dere må også vite at man finner ulike typer av basilikum og at ikke alle er like bra for å lage genovese-pesto.
Den opprinnelse oppskriften består av 7 ingredienser:
- Basilikumen som man må bruke er den som kommer fra bydelen PRA’ i Genova. Genova består som alle store byer av flere bydeler, men BARE basilikum som dyrkes i dette området blir brukt til å lage genovese-pesto. Dette høres kanskje merkelig ut, men det er sant, og hvis du tar en tur til Genova, og spiser «den ekte genovese-pestoen», vil du forstå hva jeg snakker om. Det er utrolig godt.
- Olivenoljen har også en viktig rolle. Den perfekte ekstra virgin olivenoljen «må» selvfølgelig komme fra Liguria, fordi smaken er delikat og ikke veldig fruktig.
- Italienske pinjekjerner.
- Parmigiano Reggiano som er vellagret i minst 30 måneder.
- Pecorino-osten Fiore Sardo som kommer fra Sardinia.
- Hvitløk som kommer fra Vessalico, et bitte lite sted i Imperias distriktet Fordi denne hvitløken er mildere enn vanlig hvitløk.
- Grovt havsalt.
Den riktige måten å lage genovese-pesto på er å bruke en morter, fordi en stavmikser oksiderer basilikumbladene.
Opps!…Har jeg kanskje skremt deg?
Ok. Jeg vet hva du tenker på nå og kanskje spør du deg selv: kan jeg lage genovese-pesto eller ikke? Svaret er ja. Du kan lage en «vanlig» og god pesto.
Det viktigste er å bruke gode ingredienser. Kvalitet er avgjørende for å lage en god saus.
Jeg vil anbefale deg å bruke basilikum med små blader. Den smaker best.
Hvis du «må» bruke en stavmikser, vær forsiktig. Kjør den kort og gjenta. Hvis du ikke finner pecorino-osten Fiore Sardo, kan du bare bruke parmesan. Det går greit.
Diff. 2
Tilberedelse: 20’
Vin: Vermentino
Ingredienser til 4 personer:
- 50 g basilikumblader
- 2 hvitløkbåter
- 17 g pinjekjerner
- 6 ss parmesan
- 2 ss pecorino Fiore Sardo
- 120 ml ekstra virgin olivenolje
- 1 (pizzico) noen få grove havsaltkorn
Slik gjør du:
Rengjør basilikumbladene.
Tørk dem med kjøkkenpapir.
Ikke skyll dem i vann.
Skrell hvitløken.
Knus hvitløken i en morter sammen med noen få grove havsaltkorn.
Når hvitløken er en jevn masse, tilsett basilikum med noen få grove havsaltkorn.
Forsett å knuse basilikum og tilsett pinjekjernene slik at det blir en kremet konsistens .
Ha parmesanen og pecorinoen i etter hvert. Bland godt..
Tilsett ekstra virgin olivenoljen i en tynn stråle, mens du rører.
Bland alle ingrediensene godt for å oppnå en jevn og fin krem.
1 kommentar