Pastasaus med italiensk pølse (Ragú di salsiccia)
Mitt første innlegg i 2019 måtte være en pastarett: jeg elsker pasta!
Etter en pause…en lang pause og en fin reise, er det deilig igjen å lage mat og skrive på bloggen.
Jeg har valgt å lage Ragú di salsiccia (pølse-saus) en pastasaus til alle pasta-elskere.
Det tar litt tid å tilberede denne sausen, men du vil bli belønnet med en deilig matrett som sikkert vil falle i smak hos alle.
Til denne sausen anbefaler jeg «Gnocchetti sardi», en pasta med konkylieform. På grunn av pastaens form, samles sausen i dets indre og det er utrolig godt.
Andre pastaformer som også passer godt med denne sausen er tagliatelle, pappardelle, sedani, fusilli og conchiglioni.
Diff. 2
Tilberedelse: 15’-20’
Koketid: 2 timer
Vin: Sangiovese
Ingredienser til 4-5 personer:
- 400 g pasta Gnocchetti rigati
- 300 g salsiccia
- 1 gulrot
- 1 stilk stangselleri
- 1 liten løk
- 1-2 hvitløkbåter
- 1 ss tomatpure’
- 400 g hakkede tomater
- 1 kvist rosmarin
- 2 laurbærblad
- 1 dl rødvin
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- salt, nykvernet svart pepper
- 1 klype sukker
Til servering:
- 4 ss revet Parmigiano Reggiano eller Grana Padano-ost
Slik gjør du:
Fjern skinnet fra salsicciaen og smuldre den i jevne små biter.
Skrell løken og gulroten, rens stangsellerien og finhakk dem.
Skrell hvitløken.
Ha olivenolje i en panne, tilsett grønnsakene, hvitløkbåtene, rosmarinen og laurbærbladene og stek dem på middels varme til grønnsakene er myke.
Tilsett salsicciaen etter noen minutter og la det hele surre litt.
Rør om av og til.
Spe med vinen og rør til væsken har fordampet og tilsett tomatpure’ og de hakkede tomatene.
Rør om, tilsett salt, sukker og la det småkoke i 2 timer for å få mest mulig smak.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Fjern hvitløkbåtene.
Kok opp 4 liter vann med 40 g salt i en stor kjele.
Tilsett pastaen og kok den uten lokk «al dente» etter anvisningen på pakken. (Det skal være litt tyggemotstand i pastaen) Ta vare på ca. 1 dl av pastavannet
La pastaen renne av og bland den med sausen i stekepannen. Tilsett eventuelt litt av pastavannet dersom mye væske har fordampet underveis.
Server umiddelbart med osten.
Hei, Har planer om å lage denne en dag, men klarer ikke å lese i fremgangsmåten når hakket tomater skal i. Skal de i når tomatpure skal oppi?
Hei. Takk. Man tilsetter de hakkede tomatene samtidig tomatpuré. Jeg har korrigert det. 😊
Supert 🙂 Då lager jeg nok denne
🙌🏻