Pasta med tunfisk (Pasta al tonno)
Jeg elsker pasta. Dette er ikke en hemmelighet. Jeg kan spise pasta i alle sine utallige variasjoner.
Pasta med tunfisksaus er en av mine favoritt-pastaretter.
Så godt og så enkelt!
Denne smakfulle pastaretten var også en av de første retter jeg laget… å…det var for lenge, lenge siden… Så nå tenkte jeg å dele denne enkle oppskriften med deg, slik at du også kan teste ut dette nydelige måltidet.
Oppskriften er enkel å følge. Det er ikke så mange ingredienser og da må kvaliteten være høy.
En ekstra god olivenolje, den beste tunfisken og de gode og smakfulle svarte olivene gjør at denne pastaretten vil bli uforglemmelig.
Jeg bruker tunfisk Callipo (merkevare) i olivenolje som du finner hos Jakobs, Smak av Italia eller i noen tyrkiske butikker.
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Steketid + Koketid: 20’
Vin: Pinot Bianco
Ingredienser til 4 personer:
- 350-400 g penne/ fusilli/ spaghetti
- 160 g hermetisk tunfisk i olivenolje, avrent og oppflaket (Callipo)
- 1 boks skåldede eller knuste tomater (400 g)
- 2 hvitløkbåter
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 80 g svarte oliven uten sten
- salt og nykvernet svart pepper
- 1 ss hakket frisk bladpersille
Slik gjør du:
Skrell hvitløksbåtene.
Varm olivenoljen i en stekepanne, ha i hvitløkbåtene og fres i noen minutter.
Tilsett tomatene og la dem frese i oljen i 5-7 minutter «a fiamma vivace», på middels-høy temperatur. Rør inn tunfisken og oliven og la sausen trekke på svak varme i 2-3 minutter. Tilsett 1-2 ss av pastavannet hvis det trengs.
Ta opp og kast hvitløken.
Smak til sausen med salt og pepper.
Kok opp 4 liter vann med 40 g salt i en stor kjele under lokk.
Ha i pastaen når vannet bobler, dytt den under vann med en tresleiv. Kok uten lokk til den er «al dente» etter anvisning på pakken.
Når pastaen er ferdigkokt, siler du av vannet i et dørslag. Hell pastaen over i stekepannen med sausen og bland godt. (Tilsett 1-2 ss av pastavannet hvis det trengs.)
Varm opp alt på middels temperatur i ca. 1 minutt.
Dryss over bladpersillen. Serveres med en gang.