Pasta med tomatsaus (Pasta al pomodoro)
Jeg elsker pasta! Ja, som 99% av italienerne. Dette er ikke en stor hemmelighet. ?
Jeg kan spise pasta hver dag uten at jeg noensinne blir lei.
Hvor mange pastaoppskrifter har vi? Jeg vet ikke, men sikkert er at de er MANGE!
«La pasta al pomodoro» pastaen med tomat er en klassiker og en velsmakende rett fra det italienske kjøkkenet. Vi kan også si: italiensk mat på sitt beste.
Og ikke minst: sausen er veldig rask å lage, superenkel og veldig god.
Jeg jobber som kokk, og når jeg drar hjem, er det ikke alltid jeg har lyst til å lage noe spesielt til middag.
Så denne pastasausen er blitt min favoritt av forskjellige grunner. (Flaks at også Thomas liker den).
Når du har lyst på pasta, men du ikke har så mye tid, passer denne pastasausen kjempebra.
Jeg lover at denne oppskriften kommer til å bli din bestevenn.
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Steketid + koketid: 20’
Vin: Pinot Bianco eller Verdicchio
Ingredienser til 4 personer:
- 350 g pasta (f.eks. spaghetti, linguine, penne, fusilli eller sedani)
- 1 boks skåldede eller knuste tomater (400 g)
- 2 hvitløksbåter
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- salt
- 1 ts sukker
- 1 liten bunt frisk basilikum
- 3 ss revet parmesan
Slik gjør du:
Kok opp 4 liter vann med 40 g salt i en stor kjele under lokk.
Mens vi venter på at vannet koker, kan du begynne med sausen.
Skrell hvitløksbåtene og fres dem i en stekepanne med 2 ss olivenoljen i noen minutter. Pass på at de ikke blir brune.
Ha over tomatene og sukkeret og la det koke i 7 minutter «a fiamma vivace» på middels-høy temperatur.
Sett stekepannen til side og tilsett noen blader basilikum og 1 ss olivenolje. Smak til sausen med salt.
Ha i pastaen når vannet bobler, dytt den under vann med en tresleiv. Kok den «al dente» uten lokk etter anvisning på pakken. Jeg foretrekker alltid å sjekke «il punto di cottura» (om det er ferdig) 2 minutter før det som står på pakken. JA, jeg er veldig nøyaktig med det.