Pasta med steinsopp (Pappardelle con funghi porcini)
Jeg har allerede snakket om gresskar som høstdronningen, nå snakker jeg om «høstkongen» eller «skogens konge»: il fungo porcino (steinsoppen med stor S).
Kjenner dere en annen så fantastisk høstråvare?
Steinsopp er så smaksmessig rik og har så mye duft, at det er umulig å ikke elske den.
Pappardelle med steinsopp er en av de beste og klassiske italienske oppskriftene som du kan lage.
Da jeg kom til Norge ble jeg mottatt med åpne armer av hele Thomas sin familie, men etter at jeg laget denne pastaretten til Trond, min svigerfar, er han blitt enda mer begeistret, og hver gang siden, snakker han alltid varmt om pappardelle med steinsopp. 🙂
Du kan ikke lage denne retten med noen annen form for pasta enn tagliatelle, tagliolini eller pappardelle, disse pasta-formene er steinsoppens beste venn.
Denne pastaretten brukes ofte ved selskapelige anledninger i Italia. Gjestene dine kommer helt sikkert til å elske den og bli imponert av deg.
Husk å bruke en liten kniv og en børste (jeg bruker en tannbørste) til å rense vekk jorda fra soppen. Du må ikke bruke vann, fordi soppen mister smaken.
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Koketid og steketid: 20-25’
Vin: Pinot Bianco
Ingredienser til 4 personer:
- 250-300 g pappardelle eller tagliatelle (best egg pasta)
- 500 g fersk steinsopp
- 1 hvitløksbåt
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 40 g smør
- 1 liten bunt frisk bladpersille
- 0,5 dl tørr hvitvin
- salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Kok opp 4 l vann og 40 g salt i en stor kjele.
Skjær soppen i skiver.
Skrell hvitløkbåten.
Skyll, tørk og finhakk bladpersillen.
Varm olivenoljen og smøret i en stekepanne. Fres hvitløksbåten. Tilsett soppen og la steke i noen minutter. Ha i hvitvinen og la den fordampe. Smak til med salt og pepper.
Ta stekepannen vekk fra platen og la den stå til pastaen er ferdigkokt. Ta bort hvitløksbåten.
Dryss over bladpersillen og server med en gang.
Denne retten er fantastisk. Så smakfull pastarett. Elsker den!
Hei Ghazaleh, så fint tilbakemelding. Tusen takk. Jeg er enig med deg. Denne pastaretten er såååå god 🤩