Pasta med scampi, squash og mynte (Pasta con gamberoni, zucchine e menta)
Jeg liker å spise pasta, men det som jeg elsker enda mer er «å lage» pasta. Jeg bruker timesvis, det roer meg ned, tiden går og jeg har det rett og slett moro og til slutt lager jeg en nydelig matrett som alle i familien koser seg med. Denne gangen laget jeg «garganelli» som er en pastaform som kommer fra Emilia Romagna. Denne typen riller oppnås ved hjelp av et brett som er laget av lamellene til sivplanter fra Mirandola-dalen.
I noen butikker (her i Norge) finner du Garganelli, men hvis du ikke finner dem, er det ikke noe problem. Denne pastasausen passer også godt med penne, tagliatelle eller farfalle.
Denne delikate men smakfulle sausen består bare av 3 hovedingredienser, så jeg tror at der er unødvendig å si at alle tre bør være av høy kvalitet… ikke minst en veldig god ekstra virgin olivenolje.
Kos deg med pasta med scampi og squash som er en enkel, rask og nydelig pastarett som smaker av sommer. Buon appetito. 😊
Dif:1
Tilberedelse: 20′
Steketid/koketid: 30′
Vin: Biancolella eller Verduzzo
Ingredienser til 4 personer:
- 350 g garganelli, tagliatelle eller penne
- 1 liten squash
- 200 g scampi
- 2 hvitløksbåter
- 6 mynteblader
- 1 dl tørr hvitvin
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Vask og tørk squashene og skjær dem i terninger.
Skrell og fjern den tynne svarte tarmen fra scampiene med en tannpirker. Skyll og tørk dem godt.
Skrell hvitløksbåtene.
Varm 2 ss olivenolje i en stekepanne og fres den ene hvitløksbåten.
Tilsett squashterningene og stek dem under omrøring på ganske sterk varme i ca. 5 minutter.
Fjern hvitløksbåten og smak til med salt og pepper.
Varm resten av olivenoljen i en annen stekepanne og fres den andre hvitløksbåten.
Tilsett scampiene og stek dem under omrøring på ganske sterk varme i noen minutter, hell vinen på og la den fordampe. Fjern hvitløksbåten og smak til med salt og pepper.
Hakk myntebladene.
Kok samtidig pastaen. Ha den i rikelig med kokende vann og la det koke i noen minutter til den er al dente (etter pakkeanvisning).
Sil av pastaen, ha den i squah-sausen, tilsett scampiene og vend sammen.
Hakk myntebladene og dryss dem over pastaen like før servering.
Hei!
Bruker du en tørr eller søt hvitvin i sausen?
Hei, jeg bruker tørr hvitvin😀
Når du skriver SCAMPI, mener du da norsk sjøkreps, som er den korrekte betegnelsen – eller OPPDRETTSREKER (kjempereker) som meget misvisende kalles SCAMPI hos produsentefmbutikk-kjeder her i Norge?
I denne oppskriften bruker jeg «scampi» de som blir kallet slik her i Norge. I Italia kaller vi dem «gamberoni». Du kan bruke «argentinsk scampi»😀