Pasta alla puttanesca (Horepasta)
Pasta alla puttanesca, «horepasta» på norsk.
En svært enkel og rask pastasaus fra det søritalienske kjøkkenet.
Det finnes flere forskjellige historier om opprinnelsen til denne oppskriften og navnet.
Noen sier at navnet kommer fra begynnelsen av århundret fra en eier av et bordell i «det spanske-kvartalet» i Napoli. Han pleide å lage denne retten til «gjestene sine».
Pasta alla puttanesca er en av de autentiske og tradisjonelle rettene i Campania, faktisk er ingrediensene typiske for dette området.
Det finnes en liten variasjon i denne oppskriften i Lazio, der tilsetter de noen få ansjos.
Det er ingen tvil om at denne fristende pastasausen vil gi deg vann i munnen.
Buon appetito
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Steketid+Koketid: 20’
Vin: Vermentino/Greco di tufo
Vinene anbefales av Anne Fredrikstad.
Hvis du vil lese mer om disse vinene og mye mer: klikk her
Ingredienser til 4 personer:
- 360 g pasta (linguine, spaghetti, bucatini,penne, fusilli)
- 400 g skåldede eller knuste tomater i boks
- 2 hvitløkbåter
- 100 g sorte oliven uten stein
- 1 liten rød chili
- 1 ss kapers
- 8 ansjosfileter (valgfritt)
- ½ bunt bladpersille
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- salt
- 1 ts sukker
Til servering:
- nyrevet pecorino romano ost eller parmesan
Slik gjør du:
Skrell og finhakk hvitløken.
Skyll den røde chilien, fjern frøene og skjær i tynne skiver.
Skyll kapersene i vann.
La olivenene renne av og skjær dem i to.
Kok opp 4 liter vann med 40 g salt i en stor kjele.
Tilsett pastaen, dytt den under vann med en tresleiv og kok den «al dente».
Mens vannet koker opp, varm opp olivenoljen i en stekepanne og fres hvitløken, chilien og ansjosene i noen minutter.
Tilsett olivenene og kapersene. Rør om av og til.
Hell i tomatene og tilsett sukker.
La det koke uten lokk på middels sterk varme i 7-8 minutter. Smak til med salt.
Skyll bladpersillen og rist av vannet, finhakk bladene.
Hell pastaen i dørslaget og la vannet renne av før pastaen blandes med sausen i stekepannen.
Dryss bladpersillen og osten over og server retten med en gang.
1 kommentar