Parmaskinke og melon (Prosciutto crudo e melone)
“Ja, jeg elsker dette været!” 🙂 Jeg blir aldri lei av dette været.
Det er skikkelig sommer nå. For første gang på lenge slår Norge Italia 28-21 (grader).
Hvis du synes at det er bedre å sitte i sola og sole deg enn å være inne å lage mat, er jeg helt enig med deg.
Det er sikkert mange som allerede har spist det. Dette er ikke en oppskrift, men mer et forslag til hvordan du kan arrangere og presentere det på en fin måte.
Dette er en populær og klassisk forrett som også er velkjent i hele verden.
Parmaskinke og melon er en av mine sommerfavoritter og den minner meg om ITALIA.
Friskt, enkelt, smakfullt og veldig rask å lage.
Du kan spise denne fabelaktige kombinasjonen ved forskjellige anledninger: som aperitif, forrett, en rask lunsj eller i matpakken eller når du er ute og griller. Det passer alltid og alltid er det supergodt.
En liten smak av Italia.
Tips:
Melonen skal tas ut av kjøleskapet rett før oppskjæringen.
Parmaskinken skal tas ut av kjøleskapet minst 30 minutter før bruk. Da smaker den best.
For å velge/kjøpe en god melon: lukten må være søt, melonen må ikke ha flekker og ikke være helt grønn på utsiden. Jeg kjøper melonen noen dager før bruk og lar den ligge og modne litt til i romtemperatur.
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Vin: Pinot Grigio eller Ribolla Gialla
Ingredienser til 4 personer:
- 1 Cantaloupe melon eller annen moden melon
- 8 tynne skiver parmaskinke
- noen ferske mynteblader til pynt
Slik gjør du:
Del melonen i to og fjern frøene med en skje.
Grav ut kuler av melonkjøttet med et kulejern.
Legg parmaskinkeskivene utover på arbeidsbenken, del den i to på langs og legg 1 melonkule på hver av de halve skinkeskivene. Rull sammen skivene.
Legg dem pent opp på et serveringsfat.
Eller legg melonkulene og skinkeskivene på en tallerken på en fin måte.
Pynt med litt mynte.