Paprika i tomatsaus (Peperonata)
Så god paprika er!
Selv om vi finner paprika hele året nå, har denne deilige grønnsaken en sommerduft i minnene mine.
Særlig når jeg forbereder denne retten, invaderer duften av paprika kjøkkenet og jeg bringes tilbake til da jeg var liten og mora mi lagde «la peperonata».
Den opprinnelige oppskriften består bare av paprika i forskjellige farger, løk, hvitløk og tomater eller tomatsaus.
Det finnes mange varianter av denne retten i Italia. Noen tilsetter auberginer, eller squash eller poteter eller sammen.
I min familie tilsetter vi poteter. Mmmm det er kjempegodt!
Vi spiser «peperonata» som tilbehør til hvitt kjøtt og fisk, men den er også godt på ristet brød som en «bruschetta» til aperitif.
En liten informasjon:
Hvis du liker paprika og du er i Torino-området i september, (31/08 -09/09/18) anbefaler jeg deg å ta en tur til Carmagnola. De arrangerer en nasjonal paprika-festival hvor du kan spise paprika på alle mulige og umulige måter… fra f.eks. fersk pasta fylt med paprika til paprikais… ?
Diff. 1
Tilberedelse: 10’
Koketid: 35’
Ingredienser til 4 personer:
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 gul paprika
- 1 løk
- 1 boks skåldede eller knuste tomater (400 g)
- 2 hvitløkbåter
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svart pepper
- 1 ts sukker
- noen blader basilikum
- 3 poteter (valgfritt)
Slik gjør du:
Vask og del paprikaene i to på langs.
Fjern frøene og de hvite ribbene inne i paprikaene. Skjær dem i strimler.
Skrell og vask potetene og skjær dem i båter.
Skrell og skjær løken i skiver.
Skrell hvitløkbåtene.
Fres hvitløken og løken i en stekepanne med olivenolje i noen minutter. Pass på at de ikke blir brune.
Tilsett paprika-strimlene og potetbåtene og la dem stå og surre på svak varme i 10 minutter. Rør om av og til.
Tilsett tomatene, sukkeret salt og pepper og la det surre i enda 20-25 minutter til grønnsakene er møre (men ikke overkokt) og sausen har tyknet.
Bland i basilikumbladene.
Ta opp hvitløken og kast den før servering.