Pannestekte poteter med rosmarin
Jeg tror alle liker poteter. Man blir aldri lei av dem. Er du enig med meg?
Disse stekte og gyllenbrune potetene med rosmarin og hvitløk, som gir dem ekstra smak, er helt uimotståelige.
Du kan servere dem som tilbehør til alle slags retter, både kjøtt og fisk.
Det er enkelt å følge denne oppskriften og jeg lover deg at du vil få et vellykket og smakfullt resultat.
Det finnes mange forskjellige typer poteter og den beste potet-typen som passer til denne retten er kokefaste poteter eller ferskpoteter, fordi de er fastere i konsistensen enn melne poteter.
Jeg brukte perle-poteter, så da trengte jeg ikke å skjære dem i to. Hvis du bruker litt større poteter, anbefaler jeg å dele dem i to.
Diff:1
Tilberedelse: 5’
Koketid/steketid: 30’
Ingredienser til 4 personer:
- 700 g små poteter, helst nye (perle-poteter eller morenepoteter)
- 2 kvister rosmarin
- 2 hvitløksbåter
- 2 ss smør
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- salt og nykvernet svartpepper
Slik gjør du:
Børst potetene før de kokes.
Legg potetene i en kjele, hell på kaldt vann til det dekker og tilsett litt salt.
La det koke opp, demp varmen og la det småkoke i 5 minutter.
Ta potetene opp med en hullsleiv og la vannet renne av.
Skrell hvitløksbåtene. Skyll og tørk rosmarinen.
Varm oljen og smøret i en stor stekepanne.
Tilsett rosmarinen og hvitløken.
Legg i potetene, vend sammen og legg på lokk.
La det stå og surre til potetene er nesten ferdige. Ta av lokket og la potetene steke til de er gyllenbrune og møre.
Fjern hvitløksbåtene og rosmarinen og dryss over med salt og pepper og server.
Tips: det er best å bruke flaksalt, type Maldon.