Pannekaker med ricotta-ost og spinat (Crespelle ricotta e spinaci)
Ricotta-ost og spinat er garantert et perfekt ekteskap.
Jeg har allerede postet to andre supergode oppskrifter med disse to produktene som hovedingredienser: ovnsbakt omelett med spinat og ricotta-ost og spinatboller med ricotta-ost.
«Crespelle con ricotta e spinaci» er en alternativ og original primo-rett til pasta, ideell for en stor og viktig middag, særlig hvis du ønsker å overraske og imponere gjestene dine.
Alle vil sikkert bli erobret av denne nydelige og velsmakende retten.
En fordel med denne deilige matretten er at du kan forberede den på forhånd… praktisk ikke sant?
En gang laget jeg «crespelle con ricotta e spinaci» på Los&co… 150 pannekaker!
Det var galskap!
Men jeg klarte det! Eller det er best å si: vi klarte det!
Barbara, venninna mi, hjalp meg.
Å lage mat sammen med noen som deler den samme lidenskapen for mat er bare fantastisk.
Jeg kunne aldri ha gjort det uten henne.
Alt ble lettere og morsommere og tiden fløy med latter og pannekakesteking. Det ble mye latter og 150 pannekaker! 😊
Alle på Los&co ble veldig glade den dagen da de spiste pannekakene.
Mange har spurt meg: når skal du lage disse superdigge pannekakene igjen?
Svaret er: ALDRI MER. 🤦♀️
Dif. 1
Tilberedelse:
Koketid/steketid: 60’
Vin: Roero Arneis eller Vermentino
Ingredienser for 10 pannekaker:
- 125 g hvetemel 00
- 2 egg
- 3 dl helmelk
- en klype salt
Til pensling av stekepannen:
- 2 ss smør
Slik gjør du:
Sikt hvetemelet i en bolle.
Tilsett eggene og 1 tredel av melken og rør om til en klumpfri røre.
Visp inn resten av melken litt om gangen og tilsett saltet. Rør sammen til en ganske tynn pannekakerøre.
Sil røren i en finmasket sil.
Dekk bollen med plastfolie og la røren stå og svelle i minst 1 time.
Pensle en liten stekepanne (Ø 20 cm) med litt smør og varm den på middels varme.
Hell en liten øse av røren i stekepanne. Snu og vend på stekepannen slik at bunnen blir jevnt dekket av et tynt lag pannekakerøre.
Stek pannekaken i 3-4 minutter til røren har stivnet og er gyllenbrun.
Snu pannekaken med en stekespade og stek den i ca. 2-3 minutter til den også er gyllen.
Legg pannekaken på en tallerken.
Stek de andre pannekakene på samme måte.
Ingredienser for bechamelsaus:
- 100 g smør
- 100 g hvetemel
- 1 l helmelk
- en klype revet muskatnøtt
- salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Varm helmelken i en kjele nesten til kokepunktet.
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på middels varme.
Trekk kjelen til siden og dryss hvetemelet over og rør godt sammen med en visp så det dannes en lys jevning (roux). Sett kjelen tilbake på platen og fortsett å røre om.
Hell i litt av melken og rør godt sammen så jevningen løser seg opp. Rør til det er klumpfritt.
Tilsett resten av melken mens du hele tiden rører og kok opp.
Demp varmen, smak til med salt, pepper og muskat.
La sausen trekke under omrøring ved kokepunktet i minst 15 minutter.
Hvis du ikke skal bruke sausen med en gang, ha sausen i en bolle og legg plastfolie på flaten så det ikke blir snerk på den.
Ingredienser til pannekakefyll (10 pannekaker 20Ø cm):
- 200 g spinat
- 250 g ricotta-ost
- 2 ss mascarpone-ost
- 50 g fersk revet parmesan + 2 ss til topping
- 2 eggeplommer
- 1 hvitløkbåt
- 1 klype muskatnøtt
- salt og nykvernet svart pepper
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Vask og skyll spinaten godt.
Skrell hvitløkbåten.
Fres hvitløken i olivenoljen i en panne.
Tilsett spinaten og litt salt og pepper og stek den under lokk i noen minutter.
Fjern hvitløkbåten.
Sil av, la det avkjøles litt og klem ut så mye væske du kan fra spinaten.
Hakk spinaten og ha den i en bolle.
Rør inn ricottaen, den revne parmesanen, mascarpone-osten, eggeplommene, muskatnøtt og smak til med salt og pepper.
Bre blandingen på pannekakene, rull dem sammen.
Legg 2 ss av bechamelsausen i bunnen av en ildfast form og legg pannekakene oppå.
Legg også bechamelsaus oppå og dryss med parmesanen.
Sett den ildfaste formen i ovnen i 12-15 minutter og la den stå i noen minutter før servering.