Panerte auberginer (Melanzane impanate)
I dag vil jeg foreslå denne oppskriften av en enkel grunn: jeg elsker aubergine.
Jeg liker denne fantastiske grønnsaken tilberedt på alle måter, stekt i en stekepanne og bakt i ovn, fritert, grillet, på pastaen og på pizzaen.
Det er så mange ulike typer aubergine, visste du det? I Italia kan du finne 14 forskjellige typer, lilla, fiolett, svart, hvit, rød, lang, rund, stripete, messinese (fra Messina), palermitana (fra Palermo) osv.
De forskjellige aubergineslagene står av og til angitt i oppskrifter fra de regionale kjøkkenene eller i oppskrifter på aubergineretter du ønsker å tilberede.
Aubergine dyrkes mest i Sør-Italia. Regionen som dyrker det mest er Sicilia med 30%, og så følger Campania, Puglia, Lazio og Calabria.
Panerte auberginer er en svært velsmakende rett, men dessverre er den ikke så sunn fordi auberginene er friterte. Men jeg synes at noen ganger kan vi gjøre et unntak fra regelen «å spise sunt». Er du enig med meg?
Dette er en måte å lage auberginer på, som gjør dem enda bedre; sprø utenpå og myke inni.
Jeg er sikker på at denne retten vil erobre alle, både barn og voksne.
Diff. 1
Tilberedelse: 45’
Steketid: 5’
Vin: Vermentino
Ingredienser til 4 personer:
- 600 g auberginer
- hvetemel, til å vende i
- 2 egg
- 200 g brødrasp
- 2 dl maisolje
- 2 ss grovt salt
- salt
Slik gjør du:
Rens, vask og skjær auberginene i ½ cm tykke skiver skåret på langs.
Legg aubergineskivene i et dørslag og dryss grovt salt mellom lagene.
La dem stå og trekke i minst 30 minutter
Skyll aubergineskivene og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
Pisk eggene i en dyp tallerken.
Ha hvetemelet i en annen tallerken og ha brødraspen i en tredje tallerken.
Varm oljen i en stekepanne til 180 grader. Bruk et termometer eller en tannpirke. Hvis du ser at den freser i oljen er temperaturen bra.
Vend aubergineskivene i hvetemelet, dypp dem i eggene og vend dem så i brødraspen så de blir dekket.
Stek dem, noen få om gangen i den varme oljen til de er gylne på begge sider.
Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av litt på kjøkkenpapir.
Krydre med salt.