Pai med gorgonzola-ost og purrer (Torta salata con gorgonzola e porri)
Å lage mat er aldri kjedelig! (for meg) Skjønner du hva jeg mener?
Jeg liker å lage nye pai-oppskrifter og de som jobber på Los&co er nysgjerrige og liker alltid å smake noe nytt. Resultatet blir: en ny pai=en ny suksess.
Hvis du søker etter en velsmakende pai, finner du sikkert noe du liker her.
Den delikate og søte purre-smaken passer veldig godt med den intense og kraftfulle gorgonzola-smaken.
Med bare få ingredienser får du en nydelig pai som kan du tilby dine gjester både som antipasto, i små porsjoner eller som hovedrett med noen grønnsaker ved siden av, og restene er supre å ha i matpakka.
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Koketid og steketid: 45’
Vin: Barbera
Ingredienser til 6 personer:
Til paideig:
- 200 g hvetemel type 00
- 100 g smør
- 0,7 dl iskaldt vann
- salt
Paiform 26 cm i diameter
Har du ikke tid til å lage paideig, kan du kjøpe den ferdig.
Til fyll:
- 190 g Gorgonzola
- 3 purrer
- 2 egg
- 130 ml kremfløte
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- salt, nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Start med å lage paibunnen.
Ha saltet i hvetemelet og bland godt. Smuldre smøret i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene i en bolle.
Ha i det kalde vannet og bland det godt til en jevn deig. La deigen hvile kaldt i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen over det hele med en gaffel. Dekk bunnen med bakepapir og et lag bakeperler eller tørkede kikerter oppå.
Forstek bunnen i 10 minutter til den er gylden. Ta ut paiskallet og skru temperaturen opp til 190 grader.
Renskjær, vask og skjær imens purrene i tynne skiver.
Ha i olivenoljen i en stekepanne, tilsett purreskivene og la dem surre over lav varme i 5 minutter, til de mykner. Rør av og til. Dryss på salt og pepper og trekk stekepannen av varmen.
Pisk eggene med kremfløte og smak til med salt og pepper.
Skjær gorgonzolaen i tynne skiver.
Fjern bakepapiret og bakeperlene, og fordel purrene jevnt i tertebunnen, tilsett et lag av gorgonzolaskivene.
Hell eggeblandingen over og stek paien i forvarmet ovn i 25-30 minutter.
Paien serveres best varm, med en salat som tilbehør.