Ovnsbakt havabbor med poteter og sitron (Branzino con patate e limone)
Har du lyst på fisk, men ikke på den vanlige fisken? Da kan denne oppskriften være perfekt for deg.
Havabbor er en deilig fisk som er en oppdrettsfisk fra Middelhavet og som (flaks) finnes i mange norske butikker.
En fisk med en delikat smak som har hovedrollen i mange italienske oppskrifter.
Den vanligste og beste måten å lage den på er å steke den i ovnen.
Hvis du er glad i fisk, kan denne oppskriften erobre hjertet ditt og den er så enkel at alle kan lage den.
Havabboren er smaksatt med urter, poteter og sitron. Fiskekjøttet blir saftig og duftende. Det gir en nydelig og delikat smak som passer perfekt for alle anledninger
Dette er en oppskrift med havabbor som garantert faller i smak. En rett som kan imponere dine gjester og som du kan servere til barn som tror at de ikke liker fisk.
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Koketid: 40’
Vin: Vermentino
Ingredienser til 2 personer:
- 1 havabbor (800 g) eller 2 (400 g hver)
- 2 store bakepoteter
- 6 kvister frisk timian
- 1 sitron
- salt og nykvernet pepper
- 3 ss ekstra virgin olivenoljen
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 190 grader.
Skrell og vask potetene og skjær dem i båter.
Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 5 minutter.
La vannet renne av.
Skyll havabboren godt under rennende kaldt vann. Den slimete hinnen i buken kan godt vaskes vekk.
Tørk fisken med kjøkkenpapir.
Skyll timianen og rist av vannet. Plukk bladene av kvistene.
Vask og skjær sitronen i tykke skiver.
Fyll fisken med en skive sitron, noen blader timian, salt og pepper.
Legg potetbåtene i en ildfast form sammen med fisken. Hell olivenoljen over potetene og fisken, tilsett sitronskivene, timianen, og krydre med salt og pepper.
Stek fisken midt i ovnen i ca. 30-35 minutter. Koketiden er avhengig av fiskens størrelse. (Hvis du steker 2 fisker av 400 g, 20-25 minutter.)
Hei! Har ikke havabbor i butikkene her,men kan jeg bruke ørret eller laks eller annen fiskeslag.? Ser frem til svar. Jeg har tenkt å lage italiensk mat til et vennelag.Med hilsen Eva