Dorade bakt i folie (Orata al cartoccio)
Dorade er en deilig fisk som er lett å finne i fiskedisker i de fleste matbutikker, med et godt utvalg.
En enkel måte å tilberede dorade på er å legge alt i en pakke som beholder all kraften og aromaen.
Dessuten unngår man at fisken blir tørr med denne måten å lage den på, fordi ved foliebaking blir fisken rett og slett dampet.
I denne oppskriften bruker jeg urter som timian og bladpersille sammen med sitron og hvitløk, få og enkle ingredienser for å få en lettvint, men velsmakende fisk.
Diff. 2
Tilberedelse: 15’
Koketid: 40’
Vin: Vermentino
Ingredienser til 4 personer:
- 4 dorader (400 g hver)
- 4 kvister frisk timian
- ½ bunt bladpersille
- 8 hvitløkbåter
- 2 sitroner
- Salt og nykvernet pepper
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Skyll doradene godt under rennende kaldt vann. Den slimete hinnen i buken kan godt vaskes vekk.
Tørk fisken med kjøkkenpapir.
Skyll bladpersillen og rist av vannet. Plukk av bladene og finhakk dem.
Skrell hvitløkbåtene.
Vask og skjær sitronene i tykke skiver. Vi trenger 8 skiver, 2 til hver fisk.
Legg bakepapir på kjøkkenbenken. Legg på fiskene over.
Fyll fiskene med salt, pepper, urtene, hvitløken og sitronskivene.
Hell olivenoljen over fisken og krydre med salt og pepper.
Vikle fisken først i bakepapir og deretter i aluminiumsfolie.
Gjenta med de andre 3 fiskene.
Legg fiskene i en ildfast form.
Stek fiskene midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Steketiden er avhengig av fiskens størrelse.