”
Omelettrull med laks (Rotolo di frittata al salmone affumicato)
Jeg prøver alltid å finne nye oppskrifter å følge på Los&co.
Tirsdag er vanligvis den dagen i uka når jeg lager fisk.
Så denne gangen fulgte jeg denne oppskriften som jeg brukte for en tid siden til en konfirmasjon.
Alle likte omelettrullene med røkelaks og mange spurte meg om oppskriften.
Så…vær så god.
Det som er fint med denne oppskriften er at du kan forberede det på forhånd og den passer til forskjellige anledninger, lunsj, middag, på tur, i matpakke eller til en buffet.
Noen spurte meg om det er vanskelig å lage det. Nei da! Bare prøv! ?
Dif: 1
Tilberedelse: 20’
Steketid: 15’
Vin: Souvignon
Ingredienser til 3-4 personer:
- 8 egg
- 50 g revet parmesan
- 5 ss melk
- 1 ss hakket bladpersille
- 1 ss hakket gressløk
- salt og nykvernet svart pepper
Til fylling:
- 200 g røkelaks
- 250 g Philadelphia-ost
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Visp eggene lett og rør inn parmesanen, melken, den hakkede bladpersillen og den hakkede gressløken. Smak til med salt og pepper.
Legg bakepapir i en ildfast form med størrelse 34×27 cm. (elleret stekebrett)
Hell i eggeblandingen og stek frittataen i ca.13-15 minutter i ovnen.
Legg frittataen på en skjærefjøl og la den avkjøle.
Skjær laksen i tynne skiver.
Smør Philadelphia-osten over hele frittataen og fordel lakseskivene på.
Rull frittataen forsiktig opp litt etterhvert til hele frittataen er rullet sammen.
Legg rullen i en plastfilm slik at den forblir kompakt og holder formen. Legg frittatarullen i kjøleskapet i minst 2 timer.
Ta rullen ut av kjøleskapet, fjern filmen og kutt den i ca. 2 cm tykke skiver.
Server laksefrittatarullen med salat eller tomater.
Tips: du kan tilsette hakket ruccula mellom Philadelfia-osten og laksen.