Om meg

Jeg heter Daniela og jeg er italiensk. Italia er landet som mange elsker, der all mat er guddommelig, sola skinner og kunsten viser seg på hvert hjørne og i hver krok!

Denne historien begynner på et fly mellom Roma og Torino. Ren flaks ga meg et sete ved siden av Thomas: En vakker nordmann som også viste seg å være en hyggelig person, og som snakket nesten perfekt italiensk. Jeg hadde aldri trodd at en flytur kunne forandre livet mitt så radikalt. 5 år senere flyttet jeg til Norge. Et nytt land, nytt hus, nytt liv – rett og slett en ny begynnelse!

Norge ga meg den inspirasjonen jeg trengte for å fullføre en drøm: Å leve av det jeg elsker aller mest, nemlig å lage mat! Og det klarte jeg. Hver dag, fra mandag til fredag lager jeg italiensk mat til 70 hyggelige mennesker. En fantastisk gjeng som alltid er glade for å smake på rettene mine, og som jeg forbereder med stor entusiasme og kjærlighet.

I tillegg jobber jeg som personlig kokk. Bedriften min heter “Olio&Peperoncino”. Å lage mat er en stor og viktig del av livet mitt. Det er aller beste jeg vet er å lage den “gamle tradisjonelle” italienske husmannskosten som jeg respekterer og elsker. Derfor kommer jeg ikke til å følge de nye trendene som utforsker nye smaker med bruk av uvanlige kombinasjoner av råvarer i denne bloggen. Italienere er vanligvis konservative når det gjelder sine egne matretter. Kanskje dette er grunnen til at de kulinariske tradisjonene våre er så godt bevart?

Jeg vil først og fremst skrive om alle de klassiske rettene som våre italienske bestemødre har laget i århundrer, på et enkelt kjøkken med ferske råvarer. Mat som ble laget med så stor dyktighet, kreativitet og kjærlighet at den i dag er anerkjent som verdens beste mat. Mitt ønske, og ikke minst min glede, er derfor å kunne videreformidle denne kulinariske rikdommen med min nye italienske matblogg på norsk. Overlevere oppskriftene til deg, som i et stafettløp, fra hånd til hånd, fra kjøkken til kjøkken.

7 kommentarer
  1. Vigdis Strand 2 år ago

    Ciao Daniela! Tante buone ricette! E grazie per nostra conversasione a Stockfleths 🙂 Vigdis

    Reply
    • Daniela 2 år ago

      Tusen takk. Det var bare hyggelig å treffes.

      Reply
  2. Thomas 2 år ago

    Fantastisk mat! ?
    Hver dag.

    Reply
  3. Bruno 7 måneder ago

    Ciao Daniela! Quasi quasi vengo in Norvegia per assaggiare la tua cucina…

    Reply
    • Daniela 4 måneder ago

      Ti aspetto sempre carissimo Bruno.

      Reply
  4. John Lerskau 5 måneder ago

    Dette er imponerende, Daniela!
    Stå på.

    Reply
    • Daniela 4 måneder ago

      Takk John Hyggelig å høre det!

      Reply

Legg igjen en kommentar til Vigdis Strand Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert

14 + twenty =