Om meg

Jeg heter Daniela og jeg er italiensk. Italia er landet som mange elsker, der all mat er guddommelig, sola skinner og kunsten viser seg på hvert hjørne og i hver krok!

Denne historien begynner på et fly mellom Roma og Torino. Ren flaks ga meg et sete ved siden av Thomas: En vakker nordmann som også viste seg å være en hyggelig person, og som snakket nesten perfekt italiensk. Jeg hadde aldri trodd at en flytur kunne forandre livet mitt så radikalt. 5 år senere flyttet jeg til Norge. Et nytt land, nytt hus, nytt liv – rett og slett en ny begynnelse!

Norge ga meg den inspirasjonen jeg trengte for å fullføre en drøm: Å leve av det jeg elsker aller mest, nemlig å lage mat! Og det klarte jeg. Hver dag, fra mandag til fredag lager jeg italiensk mat til 70 hyggelige mennesker. En fantastisk gjeng som alltid er glade for å smake på rettene mine, og som jeg forbereder med stor entusiasme og kjærlighet.

I tillegg jobber jeg som personlig kokk. Bedriften min heter “Olio&Peperoncino”. Å lage mat er en stor og viktig del av livet mitt. Det er aller beste jeg vet er å lage den “gamle tradisjonelle” italienske husmannskosten som jeg respekterer og elsker. Derfor kommer jeg ikke til å følge de nye trendene som utforsker nye smaker med bruk av uvanlige kombinasjoner av råvarer i denne bloggen. Italienere er vanligvis konservative når det gjelder sine egne matretter. Kanskje dette er grunnen til at de kulinariske tradisjonene våre er så godt bevart?

Jeg vil først og fremst skrive om alle de klassiske rettene som våre italienske bestemødre har laget i århundrer, på et enkelt kjøkken med ferske råvarer. Mat som ble laget med så stor dyktighet, kreativitet og kjærlighet at den i dag er anerkjent som verdens beste mat. Mitt ønske, og ikke minst min glede, er derfor å kunne videreformidle denne kulinariske rikdommen med min nye italienske matblogg på norsk. Overlevere oppskriftene til deg, som i et stafettløp, fra hånd til hånd, fra kjøkken til kjøkken.

Etter å ha brukt ett og et halvt år, tusenvis av timer på å studere, lese mange bøker, lage nye retter, prøve nye koketeknikker, snakke om mat, ingredienser og kjemi, tok jeg en eksamen i november 2019 i Italia for å bli sertifisert til å undervise om italiensk mat.

Etter denne perioden er jeg blitt enda mer nysgjerrig (er det mulig? 😊) og selv om jeg fortsetter å studere og alltid prøve noe nytt, (man slutter aldri å lære…), ønsker jeg at disse studiene skal gjøres tilgjengelig for de som (som meg) elsker den italienske mat-kulturen.

Så jeg er spent på å dele kunnskapene mine med deg som er glad i vår kultur.

15 kommentarer
 1. Vigdis Strand 7 år ago

  Ciao Daniela! Tante buone ricette! E grazie per nostra conversasione a Stockfleths 🙂 Vigdis

  Reply
  • Daniela 7 år ago

   Tusen takk. Det var bare hyggelig å treffes.

   Reply
 2. Thomas 7 år ago

  Fantastisk mat! ?
  Hver dag.

  Reply
 3. Bruno 6 år ago

  Ciao Daniela! Quasi quasi vengo in Norvegia per assaggiare la tua cucina…

  Reply
  • Daniela 6 år ago

   Ti aspetto sempre carissimo Bruno.

   Reply
 4. John Lerskau 6 år ago

  Dette er imponerende, Daniela!
  Stå på.

  Reply
  • Daniela 6 år ago

   Takk John Hyggelig å høre det!

   Reply
 5. Evy og Gjermund 5 år ago

  Kjempeflott og inspirerende blogg Daniela! Finner alltid noe godt her. Matkurset du holdt for oss forrige helg var kjempekjekt og lærerikt. Du forklarer grundig om matlaging og italienske mat-tradisjoner. For oss som er så glade i italiensk mat, var det utrolig kjekt å få delta på kurs med en så dyktig kursholder/kokk. Takk Daniela!

  Reply
  • Daniela 5 år ago

   Tusen takk kjære Evy og Gjermund. Det var veldig hyggelig å ha dere her hos meg.

   Reply
 6. Vidar Godø 5 år ago

  Å Tiramisuien din overgikk alle andre oppskrifter – så langt:) Tusen takk fra oss i Ålesund

  Reply
  • Daniela 5 år ago

   Hei Vidar. Så hyggelig å høre det. Jeg høper at du vil lage noen andre av matrettene mine.
   Takk at du følger meg. Så gøy! 😊

   Reply
 7. Kamran 4 år ago

  Jeg elsker tunfiskpasta med burrata. Begynner nesten og grine av glede når jeg dufter de herlige ingrediensene. Tusen takk for så gode oppskrifter.

  Klem Kamran

  Reply
  • Daniela 4 år ago

   Så bra! Vi er to som elsker denne pastaen. P.s. Jeg håper at det blir mange som kommer til å elske det og….. min blogg. Takk at du følger med på blogg. Klem klem Daniela😄

   Reply
 8. Elisabeth 3 år ago

  Følger bloggen 🙂👍

  Reply
  • Daniela 3 år ago

   Så bra! Tusen takk 🤗

   Reply

Legg gjerne en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert