Moscatofromasj (Bavarese al Moscato)
Bavarese al Moscato eller Moscatofromasj på norsk, er en frisk, delikat og tradisjonell fromasjdessert smaksatt med Moscato.
Denne dessertoppskriften kommer fra Asti-området i Piemonte. Der produserer de Moscato d’Asti DOCG som er en søt og aromatisk hvitvin, som passer best til dessert og kaker.
Jeg synes at denne fabelaktige desserten har en lett og delikat konsistens som passer perfekt å servere som en ekstra god avslutning på en søndagsmiddag med gjester.
Moscatofromasjen er ikke så vanskelig å lage, men du bør følge oppskriften nøye for å få en av de deiligste og mest velsmakende dessertene du noensinne har spist.
For denne desserten vil jeg gjerne takke Lorella Solito hos Agriturismo La Viranda i San Marzano Oliveto, som ga oss denne herlige oppskriften.
Diff. 1
Tilberedelse: 20’
Koketid: 30’
Vin: Moscato
Ingredienser til 8 personer:
- 6 eggeplommer
- 150 g sukker
- 3,75 dl Moscato-søtvin
- 10 g gelatinplate
- 3,30 dl kremfløte
Slik gjør du:
Pisk eggeplommene med sukkeret i en bolle til det er lyst og luftig. Ha i Moscato litt om gangen.
Sett eller heng bollen over en kjele med nesten kokende vann. Pisk med en ballongvisp til eggeblandingen blir mer og mer skummende og tykkere ved hjelp av dampen fra vannet.
Ta bollen av varmen og la blandingen avkjøles litt.
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5-7 minutter.
Hell vannet av gelatinplatene, klem resten av vannet ut av dem og ha dem i eggeblandingen og rør om. La den avkjøles og rør om av og til slik at den ikke stivner.
Stivpisk (lett) kremfløten og vend den forsiktig inn i den avkjølte eggblandingen.
Skyll 8 små former eller en puddingform med kaldt vann og ha i fromasjen.
Dekk formene med aluminiumsfolie.
La dem stå i kjøleskapet i minst 5 timer, til blandingen har stivnet.
Dypp bunnen av formene i varmt vann noen få sekunder, før du hvelver desserten ut på et fat.
Du kan servere den med marengs, eller frukt.