Mortadella-mousse (Mousse di mortadella)
Det finnes mange oppskrifter i Italia som er blitt nedskrevet for å beskytte den opprinnelige oppskriften. En av dem er Mortadella-mousse. Den ble nedskrevet i Bologna, byen den kommer fra.
Mortadella er en italiensk pølse i rosa farger, som består av svinekjøtt og krydder. Den ble oppfunnet i 1557. I begynnelsen ble den laget med forskjellige typer kjøtt
Den beste mortadellaen er med pistasj, synes jeg. Du må absolutt smake på det.
Vi serverer mortadella i store terninger til aperitif, eller vi bruker den i forskjellige matretter, som f.eks som fyll i tortellini (fylt pasta) eller som fyll i kjøttpudding eller i små kjøttruller.
Men, en av de beste måtene å spise mortadella på er i tynne skiver med brød. Vi bruker et spesielt brød som heter «rosetta», som er perfekt med mortadella.
Mortadella-moussen er veldig enkel og rask å lage. En lekker måte å servere den på, som forrett, men enda bedre som aperitif med Prosecco. Skål! 😊
Diff: 1
Tilberedelse: 15’
Vin: Prosecco
Ingredienser til 6-8 personer:
- 300 g mortadella
- 100 g ricotta-ost
- 20 g parmesan, revet
- 1-2 ss kremfløte
Til servering:
- tartellette/ristet brød
- pistasj
Slik gjør du:
Legg mortadellaen, parmesanen og ricotta-osten i en mikser og kjør til en puré. Hell i kremfløte og kjør til du får en mousse-konsistens.
Dekk mortadellamoussen med plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Server det med ristet brød eller som fyll på tartelletter.
Pynt med pistasj.