Grønnsakssuppe (Minestrone)
Hvis man tenker på en veldig sunn matrett, dukker tanken på minestrone umiddelbart opp: en rikholdig grønnsakssuppe.
En klassiker fra det italienske kjøkkenet, der hver familie har sin egen oppskrift og hvor ingrediensene ofte følger sesongen.
Grønnsakene kan variere, men regelen er at de bør være rikelige og mange.
Hvis man ikke finner alle ingrediensene som ferskvarer, kan man bruke frosne grønnsaker. Det er helt ok.
For å gi en deilig smak til kraften, anbefaler jeg å tilsette parmesan-skorpe. Den som finner det, er veldig heldig. ?
I Italia er det vanlig å tilsette pasta av den aller minste typen i minestronen, som f.eks. ditali, ditaloni, gramigna og riso.
Det er forbudt å bruke penne, sedani, spaghetti ….de er for store.
Til små barn som ikke liker å se grønnsaksbitene, kan man mikse minestronen med en stavmikser.
Å spise minestrone passer alltid bra, men det er aller best når det er mørkt og kaldt ute.
Når jeg lager minestrone på jobben min, blir alle så glade, og mange synes at minestrone er verdes beste suppe. Kanskje blir du enig med dem? Buon appetito.
Diff: 1
Tilberedelse: 20’
Koketid: 50’
Vin: Soave
Ingredienser til ca. 6-8 personer:
- 1 løk
- 2 gulrøtter
- 1 squash
- 2 poteter
- 150 g purre
- 150 g gresskar
- stangselleri
- 150 g borlotti bønner
- 150 g blomkål
- 150 g erter
- 150 g aspargesbønner
- Salt, nykvernet svart pepper
- 1 l vann
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- ½ bunt bladpersille
Til servering:
- ekstra virgin olivenolje og parmesan
Slik gjør du:
Vask grønnsakene. Skrell gulrøttene og potetene.
Skjær gulrøttene, squashen, stangsellerien, potetene, aspargesbønnene og gresskaret i terninger.
Skjær purren i strimler.
Del blomkålen opp i de små «hoder».
Skrell og finhakk løken.
Varm olivenoljen i en gryte.
Fres løken i oljen, men den må ikke bli brun.
Tilsett alle grønnsakene, og rør om i noen minutter.
Hell vannet i gryten og la det hele koke opp.
Skru ned til middels sterk varme og la grønnsakene småkoke (i cirka 40-45 minutter).
Skyll persillen i mellomtiden. Rist av vannet og finhakk bladene.
Smak til minestronen med salt og pepper.
Når minestrone er ferdig, tilsetter du persillen.
Etter ønske og smak:
Drypp over litt olivenolje og parmesan.
En nydelig suppe. Anbefaler alle å lage den. 😀
Tusen takk Ghazaleh. Jeg håper at du vil følge andre mine gode oppskrifter. 😉