Panert torsk (Merluzzo impanato)
Jeg prøver alltid å ha en variert ukemeny. Minst en gang i uka lager jeg en fiskerett.
I går kveld laget jeg denne retten som er sunn på grunn av at torsken stekes i ovnen med noen få dråper ekstra virgin olivenolje (på italiensk «un filo d’olio). Torsken får en spesiell smak takket være urtene som gir ekstra aroma.
Til slutt får du en sprø og velsmakende fiskerett.
Som «contorno» til fisken, anbefaler jeg kokte/dampete grønnsaker eller stekte grønnsaker med litt olivenolje og hvitløk. Denne måten å lage grønnsaker på, kaller vi «saltate in padella»
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Koketid: 12-15’
Vin: Vermentino
Ingredienser til 4 personer:
- 600-700 g torskefilet
- 2-3 skiver loff
- 1-2 hvitløkbåter
- 1 revet sitronskall
- ½ bunt salvia
- ½ bunt bladpersille
- 1 ts oregano
- 1 rød chili
- 3-4 ss ekstra virgin olivenolje
- salt, nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 grader (varmluftsovn forvarmes til 180 grader)
Skyll torsken under rennende kaldt vann.
Tørk filetene med kjøkkenpapir.
Legg filetene i en langpanne med olivenolje.
Skyll bladpersillen og rist ut vannet.
Skjær loffen i terninger og bland dem med urtene i en mikser og tilsett sitronskallet, hvitløken, chilien,salt og pepper.
Finhakk alt, men ikke i for små biter.
Ta den blandede massen og tildekk torsken godt.
Trykk massen godt ned på torsken.
Legg torsken i ovnen og stek den på 200 grader i 13-15 minutter.
Til slutt kan du tilsette noen dråper sitron.