Melonsalat med blåbær og geitost (Insalata di melone, mirtilli e formaggio di capra)
Vi har hatt en veldig lang og kald vinter. Jeg vet ikke om du er enig med meg, men jeg har lyst på noe annet…vår…sommer…
Denne salaten passer perfekt for å kose seg med, mens vi venter på sola og varmere grader på termometeret.
Hvis du aldri har smakt på denne melon, blåbær og geitost salaten, er tiden kommet for å gjøre det.
Dette er en veldig spesiell oppskrift. Du kan spise det som «contorno», forrett eller som en veldig rask lunsj.
Ingrediensene er sunne og velsmakende. Du vil vekke oppsikt når du tilbyr en original matrett som denne til dine gjester og den vil sannsynligvis erobre dem.
Diff. 1
Tilberedelse: 15’
Ingredienser til 4-5 personer:
- 1 pakke babyspinat
- 120 g melon
- 80 g blåbær
- 80 g geitost eller fetaost
- 12 mynteblader
- 2-3 ss ekstra virgin olivenolje
- salt, nykvernet svart pepper
- 2 ts balsamicoeddik
Slik gjør du:
Vask og skyll babysalaten, tørk den i en salatslynge og ha i en bolle (eller på 4 tallerkener).
Vask og skyll blåbærene.
Skjær fetaosten i terninger.
Skjær melonen i biter eller i kuler og vend inn i salaten sammen med blåbærene og fetaosten.
Bland olivenolje, balsamico, salt og pepper og rør godt.
Finhakk noen mynteblader og dryss dem over.
Hell dressingen over salaten.
Pynt gjerne med mynteblader og server.